Fullsatt på Creative Summit och lång väntelista

Redan i april var konferensen Creative Summit, som den 14 juni genomförs på Nordanåteatern i Skellefteå, fullbokad. Det handlar om drygt 300 personer, men enligt projektledaren Peter Mandlalh, är intresset så stort att de kunde ha fått minst 200 deltagare till.

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2017-06-12 18:08

– Vi har en mycket lång väntelista om det skulle komma återbud, berättar han.

Konferensen, som år har temat "Framtidens arbete," firar firar sitt tioårsjubileum och lockar deltagare från hela norra Sverige.

– Vi har också besökare från Stockholm och Finland och en del gäster från andra länder i Europa också. Vårt breda program med föreläsare i världsklass lockar, säger Peter.

Han är mycket nöjd över att satsningen på workshops med företagen Hyper Island och Hello Future, som genomförs på torsdag, lockat så många att stanna kvar i Skellefteå ytterligare en dag.

– Cirka 30 procent av deltagarna på konferensen är med på dem.

Till Creative Summit kommer bland andra "The Learning Gypsies", från New York. Det är en familj som arbetar med att försöka lyfta fram den bästa miljön för barn att lära sig och utveckla den kompetens som behövs i framtidens samhälle. Familjen, som består av Hazel Swayne och Inaki Escudero och deras tre barn samt Hazels mamma Julia Leturia, reser nu runt i världen under ett år för att upptäcka och dokumentera vad de lär sig under resan. Barnen, Alani, 11 år, Amalia, 8 och Iker, 6år, får under resan hemundervisning vilket också är en del av experimentet.

De har hittills rest runt i nio månader och mött barn och föräldrar, besökt mängder av skolor och intervjuat innovatörer, rektorer, lärare, psykologer och pedagogiska experter. Hazel och Inaki har under de senaste 20 åren arbetat som kreatörer och strategiska rådgivare för reklambyråer.

– Familjen kommer också att träffa några rektorer i Skellefteå, berättar Peter.

Joeli Brearley har startat det feministiska projektet och kampanjen "Pregnant Then Screwed" som fokuserar på systemproblem kring graviditet och moderskap. Hon vill ge kvinnor som både vill ha en familj och göra karriär de verktyg som de behöver för att uppnå jämställdhet.

En annan av föreläsarna är den digitala antropologen Lydia Nicholas från Storbritannien som undersöker hur människor använder ny teknologi för att lösa problem och utveckla och dela kunskap. Bland annat arbetar hon för den brittiska innovationsorganisationen Nesta och fokuserar på hur medborgare och forskare tillsammans bättre kan använda data som handlar om hälsofrågor.

– Vem kommer man att lita mer på i framtiden, läkaren eller datorn?, säger Peter Mandalh.

På plats finns också Helge Tennø från Norge som startat konsultföretaget Jokull och Mike Arauz som hjälpt ledare runt om i världen med att ändra sitt sätt att arbeta.  Jeremy Dalton hjälper kunder att förstå hur virtuell verklighet och förstärkt verklighet  kommer att påverka deras bransch medan Lisa Gill  är specialist på självstyrande team och Alison Coward  har passionen att finna den perfekta balansen mellan kreativitet och produktivitet.

Vem kommer man att lita mer på i framtiden, läkaren eller datorn.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!