Peter Forssell, vd för Västerbottens Handelskammare, tycker att brexit är väldigt olyckligt.
– Min snabbanalys visar att det inte är så många företag i Västerbotten som har Storbritannien som sin huvudexportmarknad, fast för Sverige som helhet, där Storbritannien är den fjärde största exportmarknaden, kommer det att bli ytterst kännbart, säger han.
Peter Forssell konstaterar dock att det också finns företag i Västerbotten som säljer mycket till Storbritannien. Till exempel Railcare i Skelleftehamn.
Men Daniel Öholm, vd för Railcare är inte speciellt oroad över utvecklingen i Storbritannien när det gäller deras affärsrelationer med de brittiska kunderna.
– Nej, vi är inte alls lika darriga som de är på finansmarknaden och vi tror på en fortsatt tillväxt i Storbritannien för Railcare. Deras järnvägar är i stort behov av underhåll och vi har arbetat oss in ordentligt där och ser närmast England som vår hemmamarknad, säger han.
Torbjörn Halvardsson, regionchef för Företagarna i Västerbotten, menar att den här situationen kommer att påverka alla företag i Sverige även om man bara arbetar nationellt. Frågan är i vilken omfattning.
– Det kan vara början på en lågkonjunktur. Att det finns risk för det visar vad som hände under finanskollapsen som följde efter Lehman Brothers-krisen, menar han.
Peter Forssell konstaterar att brexit "lagt en blöt filt" över hela den brittiska ekonomin.
– Det finns nog inga företag inom EU som vill teckna några längre avtal med brittiska företag innan allt är klart och britterna verkar vara ganska veliga kring hur man ska gå vidare efter brexit.
Peter pekar också på att försvagningen av pundet kommer att få inverkningar på turismen.
– Det blir nu betydligt dyrare för britterna att turista i Sverige och betydligt billigare för oss i Storbritannien, säger han.
Karina Folkesson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Umeå/Skellefteå tror inte att försvagningen av pundet kommer att slå hårt mot befintliga avtal.
– De flesta som gör affärer med Storbritannien har nog skrivit siffrorna i avtalen i amerikanska dollar, berättar hon.
Karina konstaterar att situationen nu är så rörig att det är svårt att säga speciellt mycket om framtiden.
– Kommentarer från våra medlemmar som jag pratat med är mest i stil med "herregud vad håller de på med". Långsiktigt är brexit inte bra för oss som tror på det europeiska samarbetet, säger hon.
Jarkko Enqvist, ordförande för Skellefteåföretagarna, tycker att man ska ha "is i hatten" och inte dra för stora växlar på det som skett.
– Inga avtal är ännu uppsagda och jag tror att oron nu främst finns hos de som sysslar med handel på börsen. Kanske kan det till och med komma något positivt ut av detta eftersom EU-byråkratin skakats om och att de måste tänka till om hur framtidens EU ska fungera, menar han.
Peter Forssell är övertygad om att utifall Storbritannien lämnar EU så kommer många företag inom EU att flytta sina huvudkontor från London.
– Och där ligger Stockholm mycket bra till.
Ett tecken på den turbulensen är exempelvis att Stena Line nu byter hemmahamn för sina brittiskflaggade fartyg efter brexit.
Peter Forssell menar att brexit kommer att påverka hela världsekonomin både på kort och lång sikt.
– Brexit har skapat en stark turbulens och stor osäkerhet på alla fronter eftersom det i dagsläget bara finns frågetecken, avslutar Peter Forssell.