Byggföretag bjöd människor som hamnat i utanförskap på jullunch

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2015-12-27 18:06

Närmare 130 personer köade förväntansfullt utanför Wasakyrkans matsal i Umeå, tisdag innan jul, när portarna slogs upp för umeå- och skellefteåföretaget Bro & Taks traditionella jullunch. För tredje året i rad bjöd entreprenören Johan Thomasson, och hans företag Bro & Tak, människor som hamnat i utanförskap på jullunch.

Till sin hjälp hade han initiativtagaren till luncherna, förre Lionspresidenten i Holmsund, Curt-Ove Näslund, personal från Öppen Gemenskap och ett antal volontärer.

– Vi hade i år dukat upp 10 kg Janssons frestelse, 5 kg uppskuren skinka, 5 kg äggomelett, 6 kg prinskorv, 7 kg köttbullar, 6 kg inkokt lax, 6 kg gravlax, 18 kg potatis, 22 burkar sill, 4 kg rödbetssallad, 4 kg julgodis, 4 kg mimosasallad plus 22 liter julmust och lika mycket mineralvatten , berättar Curt-Ove Näslund.

– Det var jättetrevligt och väldigt gott. Vad bra ni gör det, löd gästernas samstämmiga omdömen när de tackade för lunchen.

Förutom julluncherna har Bro & Tak också arrangerat en midsommarbuffé och en påsklunch.

– Det var Curt-Ove Näslund som kom med idén. Han undrade om vi inte ville vara med och sponsra en liten del av julbordet. Då föreslog jag att vi väl kunde hålla i hela kalaset själva och dessutom göra det till en årlig grej. Det blir ett sätt för oss att bidra lokalt samtidigt som vi vet vad pengarna går till. De som behöver det, får ta del av det, säger Johan Thomasson.

– Vi hade som tidigare kalkylerat med 125 personer. Men det kom betydligt fler i år. Maten som blir över körs till Öppen gemenskap och blir middag där i kväll, avslutar Curt-Ove Näslund.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!