Bensinstation nyinviger med helt nytt matkoncept

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2015-11-12 14:40

I helgen nyöppnar OK Västerbotten stationen på Solbacken i Skellefteå i helt renoverade lokaler och med nytt matkoncept. Stationen blir den första i norra länsdelen som anpassas till OKQ8:s matkoncept med smörgåsar och sallader som tillagas på stationen.

– Vi har under en längre tid sett en ökad efterfrågan på färdigmat för alla som besöker stationen, säger Greger Lindsköld, säljchef på OKQ8 Solbacken. Nu kan vi erbjuda ett hållbart och närproducerat alternativ, vilket ligger helt i linje med OK:s hållbarhetsarbete.

–  Vi är en medlemsägd föreningen och vi har många medlemmar i Skellefteå som vi verkligen värnar om, därför känns satsningen i Skellefteå extra rolig, säger Erica Lundgren, vd på OK Västerbotten.

De stationer i landet som har anpassats efter det nya matkonceptet, som går under namnet Quick To Go, har sett betydande försäljningsökningar, vilket även Solbacken hoppas på, något som i förlängningen också kan leda till fler arbetstillfällen.

– Jag tror väldigt mycket på den här satsningen och är övertygad om att den ska stärka stationen inför framtiden, säger Greger Lindsköld.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!