Cyklar för ökat läsande

I sommar beger sig Stadsbiblioteket ut på vägarna med en ny typ av tjänst i Skellefteå. Men det sker vare sig med bil eller buss – utan med cykel. ”Vi vill få folk att hitta tillbaka till biblioteket”, säger sommarjobbaren Felicia Lidqvist.

29 juli 2019 08:00

Skellefteå Stadsbibliotek har i år köpt in en elcykel som kommer att rulla runt på olika platser i Skellefteå fram till den 16 augusti i sommaren. Sommarjobbarna Felicia Lidqvist och Getnet Fisshay som trampar runt cykeln står till tjänst med allt från att låna ut böcker, fotbollar och kubbspel till att informera om ljudböcker.

– I helgen var vi på Trästocksfestivalen och idag är vi på Vitbergsbadet. Vi vill få folk att hitta tillbaka till biblioteket och påminna om att läsa. Visa att vi finns helt enkelt, säger Felicia och lutar sig mot cykellådan. Och med tanke på hur mycket prylar sommarjobbarna cyklar iväg med är det nog skönt med elmotor.

– Jag tror vi har uppåt 80 böcker i den här så det hade nog varit rätt tungt annars, säger hon.

Hur har folk reagerat?

– Alla har varit väldigt positiva och tycker det här är en kul idé. Sen är det vissa som undrar om vi säljer mat och glass, säger hon och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christian Mård

Ämnen du kan följa