Bygdsiljumbördig utsedd till hedersdoktor

Idag utsågs vilka som utsetts till hedersdoktorer vid Luleå tekniska universitet. Företagsledaren Lars Martinson är en av dem. "Jag känner mig hedrad att bli utnämnd till hedersdoktor", säger Martinson i ett pressmeddelande.

27 juni 2018 07:08

Lars Martinsson från Bygdsiljum i Skellefteå är koncernchef i företagsgruppen Martinsson, som har utvecklats till ett ledande företag inom träbranschen. Koncernen har idag cirka 460 anställda och omsätter drygt 1.6 miljarder kronor.

– Jag känner mig hedrad att bli utnämnd till hedersdoktor på Luleå tekniska universitet. Samarbetet med universitet har varit en viktig del i Martinsons utveckling, både som utbildare av ingenjörer och närheten till de kreativa miljöer med hög kunskap som finns på och i området kring universitet. Det har skapat goda förutsättningar för Martinsons utveckling samt träindustrin i området, säger Lars Martinson, som utnämnts till hedersdoktor vid den tekniska fakulteten på Luleå tekniska universitet i ett pressmeddelande.

De andra som också är mottagare av LTU:s hedersdoktorat är författaren och kulturhistorikern Lilian Ryd som ligger bakom den prisbelönta boken Kvinnor i väglöst land: nybyggarkvinnors liv och arbete, samt Gertrud Åström, en av Sveriges främsta jämställdhetsexperter som under årtionden drivit jämställdhetsfrågor i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Widegren