Han tar över det anrika kaféet

Han har själv jobbat på kaféet i några år, nu tar Per Johansson steget vidare och tar över Westmans i Bygdsiljum. ”När jag fick höra att de skulle sälja så kände jag att jag måste ta chansen”, säger han.

Per Johansson. Foto: Privat

Per Johansson. Foto: Privat

Foto: Norran

Bygdsiljum2018-07-05 18:00
undefined
Per Johansson. Foto: Privat

Han kommer ursprungligen från Surahammar utanför Västerås, men pluggade tillsammans med en kille som kommer från trakten. Det var när de åkte upp och fiskade tillsammans i området som han fick hoppa in och jobba en sommar som kock på Westmans.

– Det visade sig vara världen härligaste ställe. Ett tag senare fick jag ett erbjudande om anställning som kock så därför har jag fortsatt i några år. Jag har trivts hur bra som helst.

När han fick höra att Jonny och Solweig Söderström skulle sälja kaféet kunde han inte låta bli att ta chansen.

– Jag har ju varit anställd så jag vet ju hur allt ska skötas och är redan inne på ungefär samma spår. Westmans kommer att fortsätta finnas kvar som det alltid har gjort. Det blir samma glass och samma vackra omgivning, bara lite nytt blod bakom spakarna, säger han.

Hur vill du utveckla konceptet?

– Det handlar mest om att göra arbetsflödet i köket smidigare. Själva affärsidén är bra från början, och det familjära, lantliga och genuina. Det kanske blir färre rätter på menyn, med bra kvalitet, säger Per Johansson och tillägger:

– Det finns en klassiker på Westmans, Dollyburgaren, en enkiloskloss. Vi ska se över om vi kanske kan hitta en ersättare till den.

Han kommer att fortsätta arbeta en del som kock, men kaféet behöver anställa ytterligare en kock.

– Vi behöver en person med lokal anknytning, det känns som det ska vara så på ett sådant ställe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!