I början av februari slås portarna till Burträsk värdshus upp igen. Duon som har köpt värdshuset kommer närmast från Örebro, där båda arbetat inom restaurangbranschen. Oscar är krögare och har även arbetat med evenemang, bland annat inom Folkets hus och parker. Sambon Sara Isaksson är utbildad kock och gastronom.
– Vi kände att vi är klara med Örebro, där vi bott ett antal år, säger Oscar och fortsätter:
– Vi har också koppling till bygden eftersom Sara har tillbringat mycket av sin uppväxt i Bursiljum, där hennes föräldrar har ett hus och hon kommer från Vittangi.
Tipsade
Han säger också att det var Saras föräldrar som tipsade paret om att värdshuset var till salu och de bestämde sig för att lägga ett bud och nu står de som ägare.
Båda brinner för lokal- och egenproducerat och tänker lägga viss fokus på det i menyn.
– Vi kommer att vilja jobba med lokala producenter och lokala leverantörer och när det gäller lunchen så blir det husmanskost. Sara gillar att göra saker själv, från grunden och vi tänker i möjligaste mån undvika halvfabrikat, säger Oscar Klemo.
Det finns också en plan på att servera a la carté och där tänker de båda ta ut svängarna lite mer.
Flyttar in
De kommer också att bosätta sig i Burträsk, närmare bestämt i den lägenhet som finns på värdshusets övervåning. Flyttlasset går från Örebro till Burträsk kring den 20 januari och paret planerar att dra igång lunchservering någon gång i början av februari - inget exakt datum är spikat än.
– Skellefteå verkar vara en fantastisk stad med närhet till Umeå och Burträsk är också en aktiv bygd, det finns ett driv där och det passar oss. Sedan att vår dotter, som är femton månader, får växa upp på landsbygden känns också bra, säger Oscar och tillägger:
– Vi båda vet vad vi kan och vi är övertygade om att vi kommer att göra det här bra.