Polisvädjan efter åldringsbrotten: ”Mycket fult gjort”

Skelleftepolisen vädjar om hjälp från allmänheten efter åldringsbrott mot trygghetsboenden i Byske och Bureå. ”Det här är väldigt fult gjort, att kliva in på boenden för äldre och stjäla deras värdesaker”, säger polisen Fredrik Tjernström.

Trygghetsboendet Bureborg hade på tisdagskvällen besök av en man som misstänks ha försökt stjäla boendes tillhörigheter.

Trygghetsboendet Bureborg hade på tisdagskvällen besök av en man som misstänks ha försökt stjäla boendes tillhörigheter.

Foto: Pär Lindström

Bureå2021-02-05 07:30

Norran berättade i slutet av förra året om den 27-årige man som på nytt misstänktes för brott mot äldre människor. Denna gång handlade det om brottsoffer i Norsjö och Umeå.

Mannen dömdes av Umeå tingsrätt till ett år fängelse, han förekommer sedan 2015 i 19 avsnitt i belastningsregistret.

Brott mot äldre personer är bland de lägst rankade brotten inom kriminella kretsar.

Nu utreder polisen i Skellefteå liknande brottslighet som riktats mot trygghetsboendena Sörgårda på Skelleftevägen i Byske samt boendet Bureborg på Hemvägen i Bureå.

Vid 18.45-tiden på tisdagskvällen var en okänd man inne på Bureborg. Personer på boendet larmade polisen, det är oklart om något försvunnit.

Vid 21-tiden samma kväll var en man på ovälkommet besök på boendet Sörgårda i Byske. Hittills är det enligt polisen konstaterat att det har försvunnit en plånbok.

– Det togs kontakt med polisen under tisdagskvällen utifrån att den här mannen inte hörde hemma i lokalerna. Det är verkligen fula brott det här, att stjäla från äldre personer i deras hemmiljö där de ska kunna känna sig trygga, säger Fredrik Tjernström vid polisen i Skellefteå.

Polisen vädjar om allmänhetens hjälp, ifall man i tisdags sett främmande personer eller fordon vid de aktuella trygghetsboendena i Byske och Bureå.

Detsamma gäller om man hittat föremål, exempelvis plånböcker eller annat, i närheten av boendena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!