Vi får tag på henne vid 22.30-tiden på måndagskvällen. Hon rapporterar direkt från fotbollsarenan, där stämningen är oerhört dramatisk.
– Vi hade funderingar på att gå i halvtid men när vi skulle gå blev vi tvingade att vara kvar, berättar hon.
– Det är en väldigt märklig situation. Jag hoppas att vi kan ta oss hem säkert men jag vet inte riktigt när eller hur.
Maria Boström har jobbat två år på North Sweden European Office, som driver regionala frågor för norra Sverige mot EU. Nu var det första gången hon skulle se en fotbollsmatch med Sverige i staden.
– Det är många hemifrån som hör av sig. Jag försöker skriva till alla jag känner att vi är i säkerhet. Det är mycket känslor på samma gång.
Uppgifter gör gällande att gärningsmannen lagt ut en film på sociala medier där han uppger att han var ute efter svenskar. Mannen är i skrivande stund inte gripen.
– Det är fruktansvärt, säger Maria Boström.
Maria var på matchen med flera kompisar.
– Några hade svenska tröjor på sig men de har tagit av sig dem nu. Man vill inte skylta med att man är svensk, säger Maria Boström.
Hennes kollega på North Sweden Niklas Johansson kommer också från Luleå. Han blev sjuk och kunde inte gå på matchen.
– Det är man glad för nu. Det är en läskig situation, säger han.
På plats i Bryssel finns också Lars Hedquist från Piteå men sedan länge bosatt i Luleå. När vi får tag i honom så är han fortfarande kvar på fotbollsarenan Stade Roi Baudouin var Sverige spelade EM-kval mot Belgien. Matchen avbröts i halvtid, men ännu en dryg halvtimme senare så var publiken kvar på läktarna.
– Visst det är ganska kusligt, men direkt när det stod klart att matchen skulle brytas tände i stort sett alla sina mobiltelefoner och skanderade ”All together, all together”, säger Hedquist innan han fortsätter:
– Vi är mitt i epicentrum för något man aldrig har varit med om känns det som.
Vad gör ni just nu?
– Vi har fått order om att alla skulle vara kvar på arenan. Vi ska invänta nya order. Det är en jävla massa helikoptrar och poliser överallt.
Ni såg ingenting av det som hände utanför arenan på väg till matchen?
– Nej, ingenting. Däremot så fick jag veta att det hände i området där vi bor. Nu är det antagligen avstängt där. Just nu kan vi inte göra annat än att vänta och sedan får vi se hur vi ska ta oss hem.
Hur känns det med allt som har hänt nu?
– Just nu är det väl ingen större fara. Det blir värre när vi ska hem och jag vet inte om dom måste få tag i skytten först innan vi släpps härifrån.
Har ni fått veta att ni ska invänta ett gripande?
– Vi har bara fått information om att vi ska behålla våra platser och invänta nya direktiv, säger Lars Hedquist.
Luleåbon John Kostet har bott fyra år i Bryssel och arbetat åt North Sweden. Sedan september är han dock hemma i Luleå för ett nytt jobb på Region Norrbotten. Han är berörd av dådet men inte chockad.
– Det här är ju en spegelbild av något större som pågår på många platser i världen, bland annat i Mellanöstern just nu. Innan jag kom till Bryssel så hade det också varit ett flertal terrordåd här, så visst...det är sinnesjukt att det händer men jag ska inte säga att jag är chockad.
John Kostet berättar att Molenbeek, där dådet inträffade, är en utsatt stadsdel.
– De trodde väl att de fått bukt med problemet men det här visar att det inte var så, säger John Kostet.