Den pågående pandemin har inneburit slutet för många restauranger runt om i landet, och det har varit en tuff tid för krögare. Trots det har en ny restaurang etablerats i Boliden där Monalisa sett dagens ljus med en meny hämtad från Libanon.
Inne i Cafe 33:s tidigare lokaler har restaurangen haft öppet sedan mitten av december och trots de allt striktare restriktionerna med anledning av covid-19 har försäljningen varit god de första veckorna.
– Ja, helt okej. Vi försöker att ha mer utkörning och anpassa oss efter restriktionerna då vi inte kan ha så många i lokalen samtidigt. Det är lite trist men det är viktigt att respektera reglerna, säger Nagy.
Varför valde ni att etablera er i Boliden?
– Vi såg att det var ett bra läge att öppna här, så det kändes värt att satsa. Det finns inte många restauranger här.
På menyn finns, inom den svenska kulturen, kända maträtter som piroger, friterad kyckling och hamburgare. Men menyn bjuder mest på rätter från den libanesiska matkulturen som till exempel shawarma.
– Vi har lite blandat med hamburgare och så men det är mest libanesisk mat.
Är ni nya i branschen eller har ni haft restaurang förut?
– Ja vi hade restaurang förr och det gick bra, men det var i Dalarna. Det känns kul att öppna här i Boliden nu.