Hyresvärden hade med sig ”stora ryssar”

Det florerar många rykten och berättelser kring fastigheterna som ägs eller ägts i fastighetshärvan i Boliden som Norran granskat. Flera personer har kontaktat Norran med sina observationer och tips. Nu berättar en Bolidenbo om sina upplevelser av att vara hyresgäst till kvinnan, som vi kallar Pamyk, och som pekas ut som ansvarig i fastighetsnätverket.

Boliden 20 maj 2021 20:15

Reaktionerna från Bolidenborna har varit många efter Norrans granskning av de skumma fastighetsaffärerna på orten. Flera tycks ha en ganska god bild av personerna som är inblandade i härvan och kan berätta om deras förehavanden. Men också om de problem som drabbat samhället efter att fastighetsnätverket etablerades där.

På torsdagen får Norran kontakt med en av de tidigare hyresgästerna, som vill vara anonym. Han berättar att han var hyresgäst i ett av Pamyks hus för några år sedan. Och det var allt annat än att hyra hos den hyresvärd som ägde huset före henne. Bland annat när det gällde betalningen av själva hyran. Kontonumren som hyran skulle betalas till byttes väldigt ofta. Liksom bolagsnamnen som skulle ha hyran.

– Det kunde var ett nummer ena månaden och sedan ett annat nästa, säger han.

Och det var inte tal om att förhandla hyran.

– Hon var som hon var, låtsades vara hård. Hon kom då och då och ville tvärhöja hyran, fördubbla den till och med en gång, och hon hade med sig stora ryssar. Har man dåliga nerver skulle man nog backa direkt. Men det gjorde jag inte, säger han.

Inte ens efter att personer från nätverket renoverat ytskikten i lägenheten.

– Det såg fördjävligt ut, som om man tagit hit barn från ett dagis för att måla.

Kraven på hyreshöjning ökade strax innan huset återigen såldes, upplever han. 

 

Mannen berättar även att det vid ett tillfälle bodde ett stort antal flyktingar i en liten lägenhet i huset och att det bott en del narkomaner i huset. De andra hyresgästerna, som var där före huset köptes av Pamyk, har flyttat. 

– Jag är kvar, för jag är ensam. Jag behöver inte skydda någon annan. Sedan är det för dyrt att flytta till Skellefteå. Då är det bättre att ta en begravningsplats istället, säger han.

I dag har fastigheten en ny ägare.

 

Nyligen kontaktades mannen av Skatteverket, som intresserade sig för uppgifter kring fastigheten. Han är upprörd över att det behövde gå så långt i Boliden innan myndigheterna tog tag i problemen.

– Det har varit mycket stölder. Gamlingar törs ju inte att gå ut när det är mörkt. Folk är glada över att polisen är här. De plockar någon då och då och det har lugnat ner sig lite nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fastighetshärvan

Ny dom i fastighetshärvan i dag – Bolidenkvinnans straff skärps

Ny dom i fastighetshärvan i dag – Bolidenkvinnans straff skärps

Bolidenkvinnan kvar i häktet – mycket tyder på en ny fällande dom • Advokaten: ”Hon är jättebesviken”

Bolidenkvinnan kvar i häktet – mycket tyder på en ny fällande dom • Advokaten: ”Hon är jättebesviken”
Visa fler
Läs mer!

Så gick märkliga affären till – mäklare och bank deltog: "Banken är också ett offer"

Så gick märkliga affären till – mäklare och bank deltog: "Banken är också ett offer"
Ämnen du kan följa