Ekobrottsdömda kvinnan överklagar domen

Domen mot ekobrottsdömda Victoria Roekshild har överklagats till hovrätten. Nu vill hon frias på alla punkter.

Victoria Roekshild överklagar sin dom.

Victoria Roekshild överklagar sin dom.

Foto: Johan Nilsson/TT

Boliden2022-10-11 09:28

Bolidenkvinnan Victoria Roekshild dömdes 19 september vid Skellefteå tingsrätt till 3,5 års fängelse för ekonomisk brottslighet. Domen gäller grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott, skattebrott och grovt näringspenningtvättsbrott. En del av brotten ska ha skett i samband med fastighetsaffärer och annan affärsverksamhet i framför allt Boliden och Luleå. Därutöver fick hon näringsförbud i fem år och ska betala ett skattetillägg.

På söndagen 9 oktober skickade hennes advokat Alain Soussi in en överklagan. Där ogillas samtliga punkter som hon dömts på. Dessutom vill Victoria Roekshild att yrkandet om näringsförbud och skattetillägg avslås med en ändring av tingsrättens dom.

Som grund för detta är Victoria Roekshilds bestridande och att de anser att åtalet inte är tillförlitligt styrkt. Vad som är nytt framgår inte av överklagan. Advokaten vill på grund av målets omfattning ha mer tid på sig att skicka in en kompletterande besvärsinlaga där han kommer att utveckla grunder och omständigheter.

Domarna mot mäklaren, som dömts för näringspenningtvättsbrott i samma härva och den kvinnan som skött Victoria Roekshilds bokföring, har inte överklagats av någon part. 

Åklagare Niklas Jeppsson skriver i ett mejl att han nu sannolikt inte heller kommer att överklaga domen mot Victoria Roekshild i anslutning till hennes överklagan. Men han påpekar samtidigt att han har cirka en vecka på sig att överklaga och att han därmed har lite betänketid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!