Blött men glatt midsommarfirande i Bonnstan

Trots att regnet öste ner så hölls både värmen och humöret uppe då stora och små tillsammans dansade runt midsommarstången. ”Det gör inget att det regnar farmor, vi har ju paraply”, sa Elsa Munter till Yvonne Munter innan de begav sig till festplatsen i Bonnstan.

22 juni 2018 16:18

Räven raskar över gräset, Skrattolle och Små grodorna. De traditionella midsommarvisorna är lika populära som de var då de en gång gjordes och de flesta kunde sjunga med. Syskonen Emma och Ingrid Andreasen hade sina kusiner Siri och Vendela Fahlman från Jävre på besök och barnen verkade trivas i regnet.

– Det är blött men roligt och sången Mormors lilla kråka kanske var bäst, säger Emma innan det blev dags för raketen.

Långväga semesterfirare

Henrik och Ingela Allenbert hade åkt tillsammans med barnen Karolina och Stefan från Hässelby i Stockholm för att tillbringa ett par semesterdagar i trakterna runt Skellefteå.

– Vi har hälsat på släkt i Risböle och varit några dagar i Lövånger där Henriks morfar var präst under drygt 30 år. Besöket i Lövångers fina kyrka var speciellt, säger Ingela och Henrik tillägger.

– Det är fin natur här i norr och Bonnstan är verkligen värd ett besök. Trots regn så är humöret på topp. I morgon bilar vi hemåt men återkommer nästa år och då hoppas vi på sol.

Inga dåliga väder

På scenen underhöll Markus Nyström med vänner innan det blev dags för allsång och sommartal av bibliotekarien Anna Hällgren, Lövånger. Då bänkarna framför scenen var regnblöta stod många av besökarna under sina paraplyer. En som såg glad ut under sitt paraply var Anita Lindberg.

– Det är ju sommar och att det regnar går inte göra något åt. Det är bara att skratta åt eländet, säger hon glatt.

Låg försäljning

I ett av tälten fanns både fikabröd, värmande kaffe och glass men något försäljningsrekord på glass såg det inte ut att bli i år.

– På en timme har vi endast sålt sju glassar men folk är glada ändå. Det är ju härligt då det är midsommar, säger glassförsäljaren Linda Lundmark med ett leende.

Midsommarafton i Bonnstan

Arrangörer för midsommarfirandet är Svenska kyrkan.

Midsommarfirandet avslutades i Landskyrkan med Musik i midsommarnatten av Amanda Liljestrand, Hanna Lindberg och Lovisa wangby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Kvist