Vandaler välte hennes bil

När Monica Lindqvist skulle hämta sin bil vid stadshuset i Kiruna möttes hon av chockartad syn. Bilen stod på högkant och framrutan var krossad. ”Kan inte ens fatta att man kommer på en sån korkade idé”, säger bilägaren.

19 mars 2018 10:24

Det rapporterar Norrbottens media.

Monica Lindqvist och en kollega städade ur stadshuset efter fredagens festligheter och lämnade lokalen strax efter halv två. Monicas sambo hämtad henne och hon lämnade sin bil kvar på parkeringen. När hon skulle hämta den på lördagen upptäckte hon till sin förskräckelse att någon hade vält bilen. Rutan var krossad och hennes saker låg spridda i glassplittret.

– Jag fattar inte ens hur man kan komma på tanken att välta en bil. Så jäkla onödigt, säger Monica Lindqvist till Kuriren.

Räddningstjänst och polis kom till platsen och kunde välta tillbaka bilen på rätt köl. Hur omfattande skadorna blev vet inte Monica ännu, men framrutan är helt krossad och sidan är full av bucklor.

– Vet man ju inte om det hänt något med underredet, vi ska lämna in bilen på måndag och jag ska prata med försäkringsbolaget.

Det verkar vara ren och skär illvilja som ligger bakom dådet.

– Alla grejer låg i en hög full av glas, men ingen har tagit någonting. Så det är ren vandalism, man blir så förbannad, säger Monica Lindqvist.

Hon lade ut bilder på bilen på Facebook för att höra sig för och i kommentarsfältet har många uttryck både ilska och förvåning.

– Polisen jag pratade med sa att de aldrig varit med om att någon gjort så här förr i Kiruna. Det är väl för att min bil är så liten.

Några personer har hört av sig med tips och det verkar som att bilen vältes mellan 01.30 och 04.30. Monica Lindqvist känner inte särskilt stora förhoppningar att få fast vandalerna.

– Jag tror inte att polisen var speciellt hoppfulla heller, de kollade inte spåren eller så. Men en anmälan är upprättad i alla fall.

Om det är någon som har sett något eller har övriga upplysningar kan man vända sig till polisen på telefon 114 14.

– Jag kommer då aldrig mer parkera bilen vid stadshuset nattetid.

Thomas Lövgren/Norrbottens media

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lövgren/Norrbottens media

Ämnen du kan följa