Skyller på sin tvillingbror

En polis i Umeå åtalas för köp av sexuell tjänst. Han nekar till brott – och skyller på sin tvillingbror.

9 mars 2018 14:28

Polismannen förnekar köp av sexuell tjänst, men en poliskollega vittnar kring omständigheterna och pekar ut honom som gärningsman. Även ett förhör med kvinnan som sålt sex pekar ut polismannen som den som haft en tillfällig sexuell förbindelse med henne mot ersättning.

Enligt chefsåklagare Lena Kastlund vid Särskilda åklagarkammaren säger sig polismannen ha lånat ut sin mobil till sin tvillingbror en månad under den aktuella händelsen.

Skyller han på sin bror?

– Polismannen säger att om sexköp har gjorts under den perioden så är det brodern som har gjort det, säger Lena Kastlund.

Styrker tvillingbrodern detta?

– Nja, enligt mig har han i förhör kommit med väldigt vaga uppgifter.

– Sen har vi bra vittnesuppgifter från kvinnan om polismannens tatuerade arm jämfört med tvillingbroderns icke tatuerade arm, vilket styrker att det är polismannen som är gärningsmannen, säger Lena Kastlund.

Bevisning består bland annat av fotografier på Facebook där kvinnan känt igen polismannen och dennes tatuering, chattkonversationer mellan polisen och kvinnan där de kommit överens om sexköp samt bankkontoutdrag på 3 000 kronor som gjorts den 26 oktober 2017.

Hur kom ni polismannen på spåren?

– Umeåpolisen har under hösten haft besök från kollegor i Stockholm som är specialiserade mot köp av sexuella tjänster. I samband med det fick de kontakt med en kvinna som lagt ut en annons. Via hennes mobil kunde polisen senare knyta polismannen till händelsen, säger Lena Kastlund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa