Skelleftebons svar på anklagelserna: ”En dansk i Kina skickade drogerna till mig”

Den 30-årige Skelleftebon hade kontakt med en dansk man som bodde i Kina. Denne skickade droger till Skelleftebons adress utan att det var beställt – påstod 30-åringen. Men tingsrätten tror inte på detta.

5 december 2018 18:30

Nu döms mannen för narkotikasmuggling från sensommaren 2017 och fram till den 22 februari i år. Påföljden blev fyra månaders fängelse.

Sammanlagt handlar det om elva tillfällen då brev med narkotika från Nederländerna skickats till Skelleftebons adress, men som Tullverket på Arlanda lagt beslag på. Allt slutade med att det gjordes en husrannsakan hemma hos 30-åringen.

Dansk man i Kina

Eftersom breven med bland annat amfetamin, metamfetamin och 20 ”trippar” LSD innehållit allt från något enstaka gram till 25 gram, så döms mannen både för ringa narkotikasmuggling och brott av normalgraden.

Vid rättegången medgav mannen att han beställt droger två-tre gånger från en hemsida som en dansk man som bor i Kina hade visat honom.

– Sedan togs hemsidan ner av polisen eller FBI. Det rörde sig då om metamfetamin, det var drogen jag var fast i, berättade 30-åringen.

Åklagare Irene Falk bad mannen förklara varför så många brev med narkotika varit adresserade till honom i Skellefteå.

”Han beställde drogerna”

– Min teori är att den här killen i Kina, som är från Danmark, beställde drogerna och skickade till min adress. Han kanske mådde bättre själv genom att skicka det till mig eftersom han själv var fast i drogerna, kanske känner han sig bättre om han är ”nere” tillsammans med mig. Jag har bland annat chattat med honom tidigare, förklarade Skelleftebon.

Tingsrätten menar att 30-åringens historia inte är sannolik och att hans invändningar kan lämnas ”helt utan avseende”, som det heter på domstolsspråk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hans Berggren

Ämnen du kan följa