Misstänkt mordförsök i Kiruna

Under helgen slog polis till mot flera adresser i Kiruna. I en lägenhet greps en ung man som nu är misstänkt för försök till mord, rapporterar Norrbottens Media.

6 juni 2018 10:36

Polisinsatserna ägde rum under både lördagen och söndagen på minst två bostadsadresser runt om i Kiruna. Det är ännu oklart om de har något samband med varandra.

Men på en av adresserna har polisen spärrat av en lägenhet med polistejp. På lägenhetsdörren syns spår som liknar torkat blod.

En 23-årig man som är skriven på adressen greps i samband med polisinsatsen. Senare anhölls mannen misstänkt för försök till mord. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Enligt uppgifter till Norrbottens Media ska det röra sig om att en man blivit knivhuggen i buken.

Den 23-årige mannen har tilldelats en försvarsadvokat och häktning skedde på tisdagen vid Gällivare tingsrätt.

– Min klient blev häktad för försök till mord men han nekar till anklagelserna. Han har inte haft något med det här att göra, säger 23-åringens advokat Marko Tuhkanen.

För övriga kommentarer hänvisar Tuhkanen till polisens utredare och åklagare.

– Den 23-årige mannen ska ännu inte vara hörd av våra utredare utan detta kommer att ske denna vecka eller under nästa vecka. Det är utredarna i Kiruna som har det där på sitt bord, säger Per Finnberg, tf chef för grova brott vid polisen i region Nord.

Malin Andersson, Mathias Asplund, Thomas Lövgren/Norrbottens Media

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa