Villabrand i Gärdsmark

En villa började brinna på södra sidan om Gärdsmarkträsket på tisdagen. Släckningsarbetet fortsatte under kvällen och efterbevakning hölls under natten till onsdag. Senare på morgonen meddelade Peter Markstedt vid räddningstjänsten att huset blivit totalskadat.

11 juni 2019 13:54

Strax före 14.00 kom larmet och när räddningstjänsten var framme vid platsen brann det i vindsvåningen. Ingen person befann sig i huset.

– Vad som har hänt vet vi inte riktigt. Vi fick in ett larm om en rökutveckling, berättade Åke Dahlqvist vid räddningstjänsten initialt.

Vid 15-tiden öppnades en lucka i taket för att få kontroll på branden och förhindra spridning.

– Det kommer att bli mycket skador på huset. Vi försöker att begränsa den till vindsvåningen. Vi är rädda att det blir vattenskador också.

Räddningstjänsten släckningsarbete tog lång tid eftersom de även fick ta loss takplåtar för att komma åt vinden på huset. Vid 21-tiden var de klara och övergick till efterbevakning. Två personer från räddningstjänsten stannade kvar under natten till onsdag.

Polis var under tisdagseftermiddagen på plats för att höra personer, och en anmälan är upprättad för vidare utredning.

Uppdatering, onsdag 06.37:

På onsdagsmorgonen berättar Peter Markstedt att efterbevakningen har gått bra.

Som hans kollega Åke Dahlqvist förutsåg i går har huset tagit mycket skador. Branden ska ha letat sig ned efter väggarna från vinden. Allt vatten som räddningstjänsten har fått spruta dit har också lämnat sina spår.

– Det är totalskadat. Nu blir det här ett försäkringsärende, säger Peter Markstedt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Andersson

Ämnen du kan följa