Fortsätt frihetsberövad efter misstänkta våldtäkten

I helgen misstänks en man i 30-årsåldern ha våldtagit en kvinna i 60-årsåldern i Sorsele. Mannen satt under måndagen fortsatt frihetsberövad misstänkt för brott, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

11 juni 2019 07:23

Det var under natten mot söndagen som polisen larmades till en bostad i Sorsele. Under natten greps en man i 30-årsåldern som senare anhölls av åklagare, på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för våldtäkt.

Man anhållen misstänkt för våldtäkt i inlandskommun

Under måndagen genomfördes nya förhör med den misstänkta mannen. Förhör genomfördes även med personer som rört sig i närheten av brottsplatsen under den aktuella natten och som varit i kontakt med den utsatta kvinnan kort efter händelsen.

– Jag vet inte om den här mannen och kvinnan känner varandra mer än ytligt. De har åtminstone varit tillsammans på fest med flera andra personer den aktuella kvällen. Sedan vet jag inte om den här festen varit själva brottsplatsen eller inte, säger åklagaren Åsa Jonsson till VK.

När det gäller detaljer kring vad den misstänkta mannen ska ha gjort mot kvinnan säger åklagare Åsa Jonsson följande:

– Jag vill inte gå in närmare på det, men det är inte så att de haft en relation eller känner varandra på det sättet sedan tidigare. Målsäganden har uppvisat vissa skador.

Vad kan du berätta om bevisläget i det här ärendet?

– Bevisläget i denna tidiga stund i utredningen ser väl hyfsat gott ut, men jag har på mig till på onsdag om jag ska begära den här misstänkta personen häktad eller inte,

Vad finns det för bevisning?

– De här skadorna som målsäganden uppvisat är väl en del av bevisningen, säger åklagaren Åsa Jonsson.

I de inledande förhören har den nu anhållne mannen nekat till brott. Både han och den utsatta kvinnan är hemmahörande i Sorsele kommun.

Nils Jonsson/Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa