Sex personer döda i frontalkrock

Sex personer omkom i en svår frontalkrock norr om Masugnsbyn, Kiruna kommun, under natten till lördag. Anhöriga har underrättats.

12 januari 2019 09:10

Enligt Norrbottens Media skedde olyckan i en S-kurva, strax före klockan 02.00 på natten.

En större personbil frontalkrockade med en lastbil och totalt satt åtta personer i fordonen. Alla sex som omkom färdades i personbilen tillsammans med ytterligare en person, som flögs med ambulanshelikopter Sunderby sjukhus. Senare kunde Liv Fahlén, kommunikatör vid polisen, meddela att personen skadats lindrigt.

Lastbilschauffören ska inte ha kommit till fysisk skada.

Först var polisen försiktig med att kommentera händelsen. Personbilen visade sig vara utlandsregistrerad och alla som förolyckades kom från ett utomnordiskt land. Deras anhöriga hade inte underrättas förrän senare på lördagseftermiddagen.

Då kunde även polisens kommunikatör Maria Jakobsson meddela att alla offren var födda på 90-talet.

”De kommer nu att identifieras enligt interpols standard/DVI metoden. Det innebär att identifieringen kan komma att ta tid”, skriver hon.

Initialt rubriceras händelsen som vållande till annans död i samband med trafikolycka, men på lördagen misstänktes ingen person för brott.

”Dock sker den typen av rubricering då personer omkommit i trafikolycka men den kan komma att ändras beroende på vad utredningen visar”, förklarar Maria Jakobsson.

På söndagen framkom det att alla förolyckade var turister från Schweiz, som kom till norra Sverige för att få uppleva norrsken. I Schweiz ska en delegation ha skickats för att bistå offrens familjer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Nilsson

Ämnen du kan följa