Dödläge för Taj Mahals gamla lokaler

Trots det attraktiva läget på gågatan har Taj Mahals gamla lokaler stått tomma sedan förra hösten. Fastighetsägaren beskriver det som en unik situation. ”Det är mycket synd att det står igenbommat”, säger Viktor Nordlund vid Nordvestor.

9 augusti 2019 17:00

I september förra året kunde Norran avslöja att den nyöppnade klubbverksamheten Club Private X, som huserade i restaurangen Taj Mahals nedervåning, bedrev helnakna strippshower och ”mysiga stunder” i VIP-rum. På klubbens flygblad och sociala medier kunde man istället läsa om magdanser.

Du hittar hela granskningen här.

Skebo menade att strippverksamheten bröt mot hyresavtalet, som endast gällde restaurangverksamhet och inte klubb eller strippshower. Ägaren Nazrul Islam höll sig undan under en tid, men förra hösten påbörjades en dialog mellan Skebo och honom. Till sist slöts ett nytt avtal.

– Vi vill ge människor en andra chans. Ägaren har tagit avstånd från delar av den tidigare verksamheten som bedrevs i källaren. Den nya restaurangverksamheten ska få ett nytt namn med ett nytt koncept. Alla kan känna sig som vinnare, sa Skebos vd Åsa Andersson i slutet av oktober.

”En unik situation”

Enligt kontraktet fick Nazrul Islam öppna en ny verksamhet den 1 januari, med hårdare krav gällande öppettider och verksamhetens innehåll. Sedan dess har lokalen stått tom med papper som täcker fönstren.

I februari togs fastigheten över av Nordvestor, som fick ärva kontraktet som han skrev med Skebo.

– Det är en unik situation. Han fortsätter att betala sin hyra, men det bedrivs ingen verksamhet i lokalen, säger Viktor Nordlund, förvaltare.

”Inget har hänt”

Han hade ett möte med Nazrul Islam tidigare i år och fick då ett besked om att en restaurang var på gång att öppna.

– Enligt ägaren skulle restaurangverksamheten åter öppna innan sommaren, men inget har hänt. Det är ju tråkigt, vi brinner för stan och tycker det är mycket synd att det är igenbommat. Det är en sådan attraktiv lokal i Skellefteå. Som fastighetsägare vill vi helst att det ska bedrivas en restaurang där, säger Viktor Nordlund och fortsätter:

– Så länge hyran betalas och i allt sköts i övrigt kan vi inte agera. Det är skrivet ett treårskontrakt som båda parter har att förhålla sig till.

Ännu en tom lokal

Nazrul Islam hyr också en lokal på Stationsgatan, där han drev restaurangen Sushi Bar under några år. Den lokalen har stått tom sedan i våras.

– Det har varit stängt i flera månader, men han har betalat hyran hela tiden, säger Olov Mannberg, vd för Mannberg Fastigheter, som äger fastigheten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Åhlund

Ämnen du kan följa