Butikskedja i Sverige utsatt för dataintrång: ”Butiken i Skellefteå är hårt drabbad”

Flera Stadiumbutiker i Sverige har drabbats av ett dataintrång, bland annat butiken i Skellefteå. ”Det har pågått sedan februari, men vi upptäckte det för några veckor sedan”, säger Karin Dellback på Stadium.

6 juli 2018 13:41

Tipset kom från en läsare, och Karin Dellback, head of team sales på Stadium i Sverige, bekräftar för Norran att så är fallet.

– Det är en leverantör som har fått ett intrång i sina system och det har påverkat våra delar också. Man har varit inne och ändrat i tryckmallar så att saker tryckts fel, och även raderat tryckmallar, så att saker kommit otryckta till butikerna och fått skickas tillbaka, säger hon till Norran.

Det innebär att idrottsföreningar i Skellefteå kommun har blivit drabbade.

– Det har inte kunnat bekräftas till 100 procent, men personalen på butiken i Skellefteå har även upplevt att priserna på hemsidan har ändrats. Kunderna har sett ett pris på hemsidan och sedan när de ska betala har det varit ett annat.

– Det har pågått sedan februari, men vi upptäckte det för några veckor sedan, säger Karin Dellback.

Hur många butiker i Sverige är drabbade?

– Vi har inte fått en helt klar bild än eftersom det rör sig om manuella justeringar som har gjorts, men vi vet att det är flera.

Vad har ni vidtagit för åtgärder på grund av det här?

– Vi har sett över hur det är kunde vara möjligt, säkrat alla lösenord och att alla säljare har stenkoll på våra rutiner. Vi har också sett över de externa systemen för att se till så att de är säkra.

Finns det någon misstänkt för intrånget?

– Det vill jag inte svara på, men vi har polisanmält händelsen.

Enligt vår tipsare ska Skelleftebutiken vara värst drabbad, vad säger du om det?

– Det kan jag inte bekräfta. Flera butiker är drabbade, men det är inte en som råkat värst ut. Men butiken i Skellefteå är absolut hårt drabbad, säger Karin Dellback.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa