Allvarligt hot mot förskola i Kiruna

Ett hot har riktats mot Lombolo förskola i Kiruna via sms till flera vårdnadshavare. Nu töms förskolan skriver Norrbottens Media.

19 juni 2019 09:40

Vice skolchef Conny Persson säger till Norrbottens Media att det har kommit ett sms till flera vårdnadshavare med hot om en skjutning på Lombolo förskola.

– Det är oklart om det har skickats till flera eller om det är en skärmdump som har spridits. Det är så pass mycket oro att vi nu tömmer förskolan och låter polisen sköta sitt arbete, säger Conny Persson.

Det har även förekommit ett hot på det sociala mediet Jodel där det i uppdateringar står "Jag kommer att skjuta på dagis", "Lombolo håll era barn hemma" och "Ska förstöra er alla".

Polisen är kontaktad och kommunens säkerhetsansvariga finns på plats. Nu ska vårdnadshavare ringas upp och uppmanas att hämta sina barn.

–  Det är en stor förskola med flera avdelningar så gör vi för säkerhets skull. En polispatrull möter upp för att skapa lugn bland personalen och därefter får polisen utreda saken. Det är allt vi vet just nu, säger Persson.

Ulrika Huhtaniska/Norrbottens Media

Maria Unga/Norrbottens Media

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa