Sylvan: ”Arbetskamrater är bestörta”

Den mördade kvinnan Carola Herlin var avdelningschef på Morö Backe hälsocentral i Skellefteå. Under tisdagen mobiliserade landstinget en krisplan för att stötta arbetskamraterna.

11 augusti 2015 18:31

– Våra tankar går i första hand till de närmast drabbade, de anhöriga. Men kamrater och arbetskamrater är naturligtvis både bestörta och berörda i dag, säger Anders Sylvan, landstingsdirektör i Västerbotten.

Landstinget fick information om att ett av brottsoffren var en anställd under tisdagsförmiddagen och mobiliserade snabbt sin krisplan. En plan som innebär att både HR-avdelningen och kyrkan kopplats in på arbetsplatsen.

– Enligt den information jag har är samtliga kollegor informerade och stöd finns på arbetsplatsen. Det viktigaste nu är att personalen får en chans att komma samman, tala och stötta varandra, säger han.

Hälsocentralen håller öppet som vanligt. Däremot kommer extraresurser att tas in där behov uppstår.

– Vi kommer inte att stänga verksamhet. Men vi har möjlighet att omdirigera och stötta där behov uppstår, säger Anders Sylvan.

Arbetsplatsen i Skellefteå där Emil Herlin, kvinnans son, arbetade höll stängt under tisdagen.

– Vi har varit samlade i stort sett alla i personalen och pratat och gråtit tillsammans. Det har varit en jättejobbig dag, säger den närmaste chefen.

Vi har varit samlade i stort sett alla i personalen och pratat och gråtit tillsammans. Det har varit en jättejobbig dag.

Polisen om dubbelmordet på Ikea: ”Ren galenskap, inget terrorbrott”
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Petersson