Mördade kommer från en by utanför Skellefteå

Den 55-åriga kvinna och dennes son i 25-årsåldern som mördades på Ikea i Västerås på måndagen kommer från en by utanför Skellefteå.

11 augusti 2015 10:42

Det bekräftar polisen för norran.se nu på tisdagsförmiddagen.

Lars Persson vid polisen i Skellefteå berättar att man fick i uppgift på måndagseftermiddagen att underrätta närmast anhöriga.

Skulle kontakta mannen

– Då handlade det om att vi skulle kontakta mannen i familjen. Men denne befann sig redan nere i Västerås, så den uppgiften behövde inte utföras av poliser från Skellefteå.

Lars Persson bekräftar att anhöriga till familjen är underrättade om måndagens dubbelmord på Ikea i Västerås.

Finns det andra uppgifter som polisen i Skellefteå just nu utför som har koppling till dubbelmordet?

– Nej, i dagsläget är det inga andra uppgifter som vi ska bistå kollegorna i Västerås med. Vi har inga andra uppgifter kring händelsen heller eftersom det utreds nere i Västerås.

Din kommentar till händelsen?

– Så här på distans kan man ju skymta, utifrån vad som kommit fram, att det är något slags vansinnesdåd. Händelsen är självfallet djupt tragiskt.

– Samtidigt vill jag vara försiktig med kommentarer i övrigt eftersom det är så tidigt i utredningen, arbetet pågår ju för fullt för att försöka kartlägga händelseförloppet och varför de här två personer med koppling till Skelleftetrakten blev angripna, tillägger Lars Persson.

Knivdödade kan vara från Norrland
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa