Fångad på pantbank: Skelleftekvinna sålde Cityguld-smyckena i Umeå – paret åtalas

Hennes make misstänks ha stulit halsband och ringar på Cityguld i Skellefteå. Sedan åkte hon till pantbanken i Umeå och sålde delar av stöldgodset. Det menar åklagaren som nu väckt åtal mot mannen och kvinnan i en stor stöld– och hälerihärva.

12 december 2016 12:21

Den 37-årige mannen och den 31-åriga kvinnan är bosatta i ett samhälle utanför Skellefteå.

Måndagens åtal visar hur paret misstänks för en mängd stöldbrott i Skelleftebygden den senaste tiden. Eller att de åtminstone, där bevisningen inte räcker för stöld, ska dömas för häleri sedan de hanterat stora mängder stöldgods.

Bureå:En ny butik i Bureå som inte hade hunnit öppna rensades på föremål vid ett inbrott natten den 14 november, likaså var det inbrott i ett källarförråd.

Lövånger och Skellefteå: inbrott i Lövångerskolan där en dator stals samt en mobiltelefon som stals på squashklubben i Skellefteå.

– Vid husrannsakan hittades också föremål som kopplar paret till en stöld av en resväska från en buss för en tid sedan, berättar åklagare Marie Andersson.

Stal från skyltfönster

Den fräcka stölden på Cityguld i Skellefteå genomfördes måndagen den 28 november. Personalen upptäckte att någon stulit halsband och ringar från butikens skyltfönster till ett värde av 40 000 kronor.

– Det finns bilder från butikens övervakningskamera som kan menar överensstämmer med den man som nu åtalats för stölden. Han har också i förhör medgivit att han var in i butiken, men han förnekar att ha stulit smyckena, säger Marie Andersson.

Hur kopplas kvinnan till stölden på Cityguld?

– Hon medger i förhör att hon har fått i uppdrag att pantsätta föremål på en pantbank i Umeå, vilket hon också gjorde. Det finns övervakningsbilder från pantbanken som visar kvinnan göra detta, hon pantsatte tre av fyra stulna föremål. Pantkvittot hittades hemma hos paret, likaså det fjärde föremål som inte pantsattes, svarar Marie Andersson.

Stal smycken för 40 000 kronor – i dag häktades SkellefteparetButik hann inte öppna – drabbad av inbrott
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa