Bästa tipsen för att stoppa inbrottsvågen

Två månaders inbrottsvåg – och Skelleftepolisen fruktar en ny attack i helgen. Här är tipsen som kan försvåra för stöldligorna som härjar just nu.

7 november 2014 19:00

Alla poliser som Norran talat med säger samma sak: aldrig tidigare har Skelleftebygden drabbats så hårt av en inbrottsvåg (se artiklarna här intill).

Polisen kraftsamlar

Under två månader har runt 50 fullbordade villainbrott eller försöksbrott utförts i Norran-området.

Skelleftepolisen kraftsamlar med extra personal och prioriterar arbetet med inbrotten: brottsplatsundersökningar, dörrknackning, inre och yttre spaning efter personer och fordon.

Många tips och råd

Men vad kan man som enskild göra?

Norran redogör i dag för tips som kan försvåra för tjuvarna – men också tecken som bör göra en villaägare misstänksam och ringa polisen.

”Allmänhetens hjälp”

Joakim Oja vid Skelleftepolisen påpekar:

– Den milda hösten gör att ingenting tyder på att inbrottsvågen är över. Allmänhetens hjälp är helt avgörande för oss. Därför kvarstår vädjan om att direkt kontakta polisen vid minsta misstanke om brott.

Tjuvarna prioriterar hus där familjen är borta. Borde folk i Norran-bygden helt enkelt hålla sig hemma närmaste veckorna?

– Nej, vi går inte så långt och säger att folk inte ska våga resa bort över helgerna. Men man bör ta till sig de många goda råd som finns för att försvåra för tjuven.

Polis om inbrotten: ”Utländska ligorna mycket effektiva”Skelleftepolisens jakt efter stöldgodsKartläggning av en inbrottsvågHär inträffade helgens inbrottPolisen: ”Nu blir det fler inbrott”
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa