Kören består av närmare 20 personer som träffas för att sjunga under ledning av Elisabet Bildström. Att sången och musiken betyder mycket för dem går inte att ta miste på.
– Körsång är hälsa, säger Lennart Åslund och får medhåll av Kurt Kriström:
– Jag var sjukskriven i flera år. Att gå med i kören blev min räddning, säger han.
Slogs ihop
Gemenskapen och den sociala samvaron har också bidragit till att kören bitit sig fast genom åren. För Björksele/Kristinebergs kyrkokör har en sällsynt lång historia.
Kören bildades i Björksele redan 1928, två år innan byns kyrka stod klar. Närmare 30 år senare bildades Kristinebergs kyrkokör och i mitten av 1960-talet slogs de båda grupperna ihop.
Sedan dess har det rullat på, trots att förutsättningarna inte alltid har varit de bästa.
Gav inte upp
Ett stort bakslag var när kyrkan i Kristineberg revs i februari 2013. Men kören gav ändå inte upp.
– Byggnader kan raseras och försvinna men kören den består. Det är lite av ett signum för kyrkokören. Jag tycker att det visar att musiken och Gudsordet aldrig dör, säger Siv Åslund.
De senaste tio åren har också ett antal medlemmar slutat. Mycket hänger ihop med den utflyttning som skett och det har väckt oro för vad som ska hända med kören.
Byggnader kan raseras och försvinna men kören den består.
Men av någon anledning har hela tiden nya medlemmar dykt upp och fyllt de tomma platserna.
Andra orter
Genom åren har det även skett en geografisk förskjutning – trots att kören håller till i Björksele kyrka kommer numera alla medlemmar från Kristineberg, Rökå och Malå.
– Det är lite konstigt, vi har inga sångare från Björksele och ingen kyrka i Kristineberg, konstaterar Siv Åslund.
Nu övar kören för fullt inför 90-årsjubileet i Björksele kyrka den 19 maj. Då blir det konsert, drop in-fika och en liten supé på kvällen.
Dagen till ära har även före detta körmedlemmar bjudits in för att sjunga med i några sånger, umgås och berätta körminnen.