Bestals på pant – får hjälp från allmänheten

De fick pantburkar för tusentals kronor stulna. Nu får eleverna på Tuböleskolan hjälp av Skellefteborna för att kunna skänka pengar till behövande skolbarn i Afghanistan.

14 maj 2019 16:37

Under cirka 20 års tid har elever på skolan samlat in pengar för välgörande ändamål. Det har aldrig hänt att pengar eller pant har försvunnit, men förra veckan upptäcktes det att tre fjärdedelar av de insamlade pantburkarna och -flaskorna var borta.

– Alla här i området vet ju om att vi gör det här så det brukar bli ganska mycket pengar, 5 000–6 000 kronor. Vi gjorde det här förra torsdagen och hade fyllt hela förrådet med de insamlade burkarna, som vi gjort förr om åren, berättade Annika Söderblom, lärare på Tuböleskolan, för Norran i fredags.

Flera läsare engagerade sig på Norrans Facebook-sida, och nu har skolan bestämt sig för att finnas tillgängliga under en timme för att ta emot pant från allmänheten.

– Det är jätteroligt att folk blir upprörda och känner att de vill hjälpa till. Det känns bra, både för elever och vuxna, säger Annika Söderblom.

Pengarna ska gå till framförallt flickors skolgång i Afghanistan. Insamlingen sker vid entrén till Tuböleskolan på torsdag mellan 17.30 och 18.30.

– De som vill komma och skänka lite är välkomna, men vi vill ha pant och inte glasflaskor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Åhlund

Ämnen du kan följa