Personal och barn har sett fram emot flytten länge, även om något barn har sagt att det känts gruvsamt. Två avdelningar fanns på Lokmakargatan strax intill, och de har från sin gård följt hur den nya förskolan vuxit upp.
– De har lekt att de bygger en förskola, säger barnskötare Annika Kågström.
Sist Norran besökte den här platsen göts grunden. Det var i februari 2021, och ett drygt år senare står alltså hela skapelsen klar.
Nuvarande prognos för byggandet innebär en slutkostnad på 44 500 000 kronor. Det är 700 000 kronor mindre än budgeterat.
Nu kommer jag till förskolan samma dag som de första barnen. Denna onsdag har det för första gången gjorts små fotspår i snön och det är första dagen någon har ätit i den fina matsalen.
Förskolan är av samma modell som tidigare byggts på Mobacken och Falkträsket. Rektor Ewa Walther säger att personalen varit till dem på studiebesök.
– Ett tips vi tagit till oss är att ha västar på barnen när de är ute på gården, och att varje avdelning ska ha var sin färg. Då ser man snabbt var man har "sina" barn, även om vi givetvis hjälps åt med alla barn när vi är utomhus.
Personalen fick tillgång till huset i måndags, då stod redan de nya möblerna på plats.
– Sedan har inflyttningen skett med två avdelningar i taget. Personal från den lokala poolen är med barnen, medan resten av personalen har två dagar på sig för att packa upp. Dag tre välkomnar vi hit barnen.
När detta läses är alla på plats, och då har man på fem arbetsdagar flyttat 120 barn, 24 pedagoger, en lokalvårdare, 1,5 tjänster i köket samt ett oräkneligt antal leksaker.
Förskolorna som flyttar in behåller samma gruppindelning och personal. De har dock bytt namn, och heter nu Glädjen, Fröjden, Friheten, Hoppet, Vänskapen och Hjärtat.
På avdelningen Hjärtat håller Annika Kågström och Linda Anderbygd på att packa upp. Det är deras första flyttdag och därför ganska rörigt.
– Vi har sett fram emot att få flytta in och det ska bli trevligt när vi är på samma ställe. Jag hoppas på större ytor och luftigare miljö, gamla förskolor har ju befintliga lokaler trots att barngrupperna blivit större, säger Linda.
– En stor fördel är matsalen. Nu slipper vi ha stora bord som mest ska användas för att äta, tillägger Annika.
De säger att barnen har varit oroliga för att leksaker ska försvinna och de har bedyrat att alla populära saker ska med. Nu kommer dinosaurier och dockor upp ur lådorna samt en nyinköpt dockvagn som någon måste ta sig tid att montera.
Längre bort i huset hittar vi Friheten. Där gör personalen sin andra och sista dag med uppackning, dagen därpå kommer barngruppen.
– Det var rörigast i början när vi tömt alla kartonger. Då kändes det övermäktigt ett tag, säger Josefin Stenlund som nu kommit ner på detaljnivå och plockar saker i det lilla kökspentryt. Samtidigt sätter kollegan Malin Widblom upp lappar och skyltar på väggarna.
De säger att flytten inneburit en välbehövlig rensning.
– Vi har kastat en hel del som låg längst in i skåpen och ingen använde. Sådant som var trasigt och sunkigt, säger Josefin.
Vi går vidare till Fröjden där barn redan flyttat in. Då är det dags att gå till matsalen och äta mellanmål, det allra första i detta hus. I samlad tropp går de nerför trappen, och sedan uppstår viss förvirring kring hur smörgåsarna ska serveras. Från matvagnen eller ute vid borden?
– Här måste vi se över rutinerna, säger Ewa Walther och skrattar.