Hans pappa Michael Dahlgren är kritisk till hur situationen hanterades.
– Han är förstagångsväljare, så han stod bara där som ett frågetecken. ”Vad gör jag nu, vad händer”. Han fick ingen information heller. Jag blir totalförbannad. Man får inte lämna en förstagångsröstare i sticket på det där sättet, säger han.
Viktoria Hallmans, valsamordnare vid Skellefteå kommun, säger att felaktiga avprickningar är någonting som sker vid varje val.
– Vi försöker informera våra valförrättare om att de ska använda linjal och så, men tyvärr händer det ibland i alla kommuner. Det är den mänskliga faktorn. Det är jättetråkigt att höra, en jättetråkig situation förstås. Men är man avprickad i röstlängden har vi inget mandat från kommunens sida att göra någonting, säger hon.
Hon berättar att den som drabbas kan överklaga till valprövningsnämnden.
– Jag tror överklagan ska vara inskickad inom tio dagar från att den slutliga räkningen fastställs. Räkningen fastställs efter två veckor, säger Viktoria Hallmans.
Michael Dahlgren säger att han förstår att den mänskliga faktorn kan vara framme men att förstagångsväljare borde informeras bättre om det uppstår problem.
– Det är i grunden en principsak. Jag och min fru har röstat tolv gånger, så vi hade kunnat hantera en sådan här situation. Men när det rör sig om en förstagångsväljare som inte får någon information … vilka signaler sänder det?
Ni har alltså inte fått någon information om att ni kan överklaga?
– Valnämndens ordförande ringde min fru för ett tag sedan, men det var bara för att vi hade ringt och försökt reda ut detta. Det hade inte hänt om inte vi hade hört av oss först, säger Michael Dahlgren.