Han anser att de har jobbat hårt för att hitta en konstellation som skulle kunna göra slakteriet lönsamt.
– Tyvärr har vi inte lyckats få bärighet i slakteriet under de senaste fyra åren. Vi behöver vara fler aktörer i det här, säger han och påpekar att det i länet, förutom grisproducenter, finns lamm- och nötproducenter.
– Det måste finnas fler som är intresserade av att ha ett slakteri här, säger han.
Tyvärr medger inte marknaden att högre kvalitet alltid går hand i hand med ett högre pris.
Fredrik Lind säger att de var beredda att sänka priset men att det inte fick gehör.
Hur ser du på det?
– Det får stå för Fredrik Lind. Vi har en annan bild av verkligheten.
Johan Bellgran håller inte med om att priserna till slakteriet var för låga.
– De höll marknadspriser, säger han.
När det gäller försäljningen av produkterna påpekar han att de är bland de dyraste på marknaden.
– Tyvärr medger inte marknaden att högre kvalitet alltid går hand i hand med ett högre pris.
Ni vill fokusera på lokalproducerat.
Hur ska ni nu få tag i lokal råvara?
– Det pågår förhandlingar med slakterierna i Norrland om att leverera lokal råvara.
Finns det planer på att köpa tillbaka slakteriet?
– Det vill jag inte kommentera. Men vi för förhandlingar med konkursförvaltaren och har gett honom ett förslag på vår estimerade årsproduktion av råvara.