”Det pågår förhandlingar med slakterierna”

”Det känns dystert att avveckla ett slakteri och det unika koncept vi har haft och som ligger helt rätt i tiden. Vi har verkligen kämpat för varumärket”, säger Johan Bellgran, tillförordnad vd vid Bastuträsk Charkuteri.

Slakteriet Burträskbygdens Kött var ett helägt dotterbolag till Bastuträsk Charkuteri.

Slakteriet Burträskbygdens Kött var ett helägt dotterbolag till Bastuträsk Charkuteri.

Foto: Roine Sandlén

Bastuträsk2019-02-22 06:15
undefined
Slakteriet Burträskbygdens Kött var ett helägt dotterbolag till Bastuträsk Charkuteri.

Han anser att de har jobbat hårt för att hitta en konstellation som skulle kunna göra slakteriet lönsamt.

– Tyvärr har vi inte lyckats få bärighet i slakteriet under de senaste fyra åren. Vi behöver vara fler aktörer i det här, säger han och påpekar att det i länet, förutom grisproducenter, finns lamm- och nötproducenter.

– Det måste finnas fler som är intresserade av att ha ett slakteri här, säger han.

Tyvärr medger inte marknaden att högre kvalitet alltid går hand i hand med ett högre pris.

Fredrik Lind säger att de var beredda att sänka priset men att det inte fick gehör.

undefined
Johan Bellgran, Bastuträsk Charkuteri.

Hur ser du på det?

– Det får stå för Fredrik Lind. Vi har en annan bild av verkligheten.

Johan Bellgran håller inte med om att priserna till slakteriet var för låga.

– De höll marknadspriser, säger han.

När det gäller försäljningen av produkterna påpekar han att de är bland de dyraste på marknaden.

– Tyvärr medger inte marknaden att högre kvalitet alltid går hand i hand med ett högre pris.

Ni vill fokusera på lokalproducerat.

Hur ska ni nu få tag i lokal råvara?

– Det pågår förhandlingar med slakterierna i Norrland om att leverera lokal råvara.

Finns det planer på att köpa tillbaka slakteriet?

– Det vill jag inte kommentera. Men vi för förhandlingar med konkursförvaltaren och har gett honom ett förslag på vår estimerade årsproduktion av råvara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!