Avslutar sitt uppdrag – får ny topposition inom Skellefteå taxi

Andreas Olofsson kommer att sluta som vd på Skellefteå buss – och tillträda som vd på Skellefteå taxi. ”Andreas är mycket lämpad för uppdraget”, säger Per Lidström, styrelseordförande i taxibolaget.

28 maj 2019 10:15

Beskedet från buss- och taxibolaget kom på tisdagsförmiddagen. Enligt Skellefteå buss har Andreas Olofsson sagt upp sig på egen begäran.

– Jag är tacksam över att ha fått vara med på en spännande och lärorik resa. Kollektivt resande ligger i tiden och tar succesivt större plats på både lokal och nationell nivå. Skellefteå buss har samtidigt utvecklats med en fordonsflotta som blir alltmer miljömässig och modern, nya lösningar för kunderna med förenklade resmöjligheter och ett utökat trafikutbud, säger han.

Andreas Olofsson ska fortsätta jobba som vd på Skellefteå buss under sin uppsägningstid. Den 1 december kommer han att tillträda sin nya roll.

– Det blir en intressant utmaning att ta över vd-rollen på Skellefteå Taxi som befinner sig i en närbesläktad bransch, säger han i ett pressmeddelande.

Bussbolaget kommer nu att ingå en rekryteringsprocess för att hitta en ny vd.

– Det interna förändringsarbetet kring stärkt dialog som vi initierat sedan ett antal månader tillbaka fortsätter på den inslagna vägen. Andreas har under sina år hos oss gjort ett förtjänstfullt arbete med att öka professionaliteten, skapa tydligare struktur och modernisera företaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya tjänst, säger Skellefteå buss styrelseordförande Roger Marklund.

Lars Åberg lämnar

I samband med att Andreas Olofsson tillträder kommer Lars Åberg att lämna sitt uppdrag, efter 20 år som vd på Skellefteå taxi.

– Min avgång har planerats sedan en tid tillbaka och nu har det uppstått ett utmärkt tillfälle att lämna över. Det har varit stort intresse för vd-tjänsten hos oss sedan vi annonserade den. Jag har själv varit inblandad i rekryteringen av Andreas och känner att vi hittat rätt med honom som efterträdare, säger han.

Per Lidström, styrelseordförande i Skellefteå taxi, tycker att Andreas Olofsson är rätt person att ta över. Han berättar att de haft ett gott samarbete sedan tidigare.

– Andreas är mycket lämpad för uppdraget. Han kan resebranschen ingående på både lokal och nationell nivå, säger Per Lidström i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Nilsson

Ämnen du kan följa