Till nästa höst siktar Kristofer Lundström på att det ska finnas ett utarbetat koncept för att kunna erbjuda tidig träning för längdskidåkare i Arvidsjaur.
– Vi tror det finns en bra marknad för Camp Gielas och Arvidsjaur för längdskidåkning. Kommunen har det alpina gymnasiet och det finns en duktig alpin förening som arrangerar tävlingar på Prästberget, men vi tror att vi kan hjälpa till mest för längdsporten, säger han.
För att komma på plats med ett tidigt preparerat fem kilometers skidspår krävs konstsnö. Just nu har man konsulter som arbetar med en ansökan gällande vattenverksamhet men ambitionen är att kunna tillverka snö redan under kommande vinter för att sedan lagra den till hösten.
– Det finns goda möjligheter, men det kräver sina tillstånd. Det är flera år som vi haft längdskidspår i oktober med natursnö, men det är skillnad på det och att ha en snögaranti. Ska vi kunna jobba professionellt och sälja det här mot träningsläger och proffs, då måste vi vara säkra, säger Lundström.
För att möjliggöra satsningarna samarbetar Camp Gielas med K4 IF och IFK Arvidsjaur skidor.
– Föreningarna är de genomförande och kommer hålla i taktpinnen men för att komma dit krävs en ekonomi som föreningarna inte har. Vi vill stötta dem i den här satsningen genom att investera i skidstadion, skidskyttevall, nya tavlor och snökanoner.
Under sommaren har bokningstrycket varit högt på campingen. I juli har beläggningen på campingplatser och stugor uppgått till 90 respektive 85 procent.
– Det är fantastiskt roligt att se. Vi tog över i maj och vi fick väldigt snabbt till en ny infart, minigolf och en serviceplats i Stockstugan. Jag har inte så mycket jämförelsesiffror eftersom det är kommunen som drivit campingen tidigare men jag tror inte att de legat på de siffrorna.
Renoveringen av stugorna på campingen kommer inte hinnas med under vintern utan förhoppningen är att hinna renovera under våren.
– Det är 60 lägenheter så det är ganska omfattande och det kommer få pågå under en längre period.
I köpet av Camp Gielas ingick också Vittjåkk-anläggningen med sina cirka 80 campingplatser.
– Jag hoppas att jag tillsammans med fler ska kunna komma med ett svar i Vittjåkk-frågan, säger Kristofer Lundström om anläggningens framtid.