Man i 20-årsåldern tog stryptag på scenvakt under festivalen

Det var stökigt på helgens Let´s go-festival i Arvidsjaur. En scenvakt misshandlades i samband med ett uppträdande och gärningsmannen omhändertogs för fylleri. En polisbil som var på plats vandaliserades och pyroteknik kastades mot ett tält.

En scenvakt på Let´s go i Arvidsjaur råkade illa ut. En man i 20-årsåldern tog stryptag på vakten som skulle hindra honom från att ta sig upp på scenen. (Arkivbild)

En scenvakt på Let´s go i Arvidsjaur råkade illa ut. En man i 20-årsåldern tog stryptag på vakten som skulle hindra honom från att ta sig upp på scenen. (Arkivbild)

Foto: Simon Olofsson

Arvidsjaur2024-07-09 21:45

Arrangörerna av Let´s go.festivalen i Arvidsjaur beskriver helgen som en stor succé, men det finns en mörk baksida. Det var en hel del fylleri i samband med evenemanget och det fick en scenvakt uppleva när det skulle hållas ordning och reda på publiken.

En Arvidsjaursbo i dryga 20-årsåldern ilsknade till efter att han flera gånger blivit tillsagd att inte klättra upp på scenen. 

– Han tog strypgrepp på scenvakten och ordningsvakter tillkallades. Mannen omhändertogs och gjorde i samband med det våldsamt motstånd, säger Aron Backman, utredningschef vid Piteåpolisen.

Arvidsjaursbon överlämnades till polisen för transport till en fyllecell i Piteå.

undefined
Aron Backman, utredningschef vid polisen i Piteå, betecknar festivalen som relativt lugn. (Arkivbild)

– Han släpptes under söndagen efter att han fått sova någon timme, säger Backman.

En polisbil som parkerats i närheten av festivalområdet vandaliserades av okända personer.

– Det är rapporterat som skadegörelse, någon backspegel är förstörd, säger utredningschefen.

Under festivalen kastade någon pyroteknik vid ett tält och misstänks för framkallande av fara för annan.

Enligt polisens dygnslista inträffade en misstänkt olovlig körning vi 03-tiden natten mot söndag. Det finns ingen ytterligare information exakt vad incidenten handlar om.

Polisen betecknar ändå festivalhelgen som relativt lugn.

– Det är lite mer folk i farten än det brukar vara. Det få man hoppas i alla fall, annars är det tråkigt för de som arrangerar, säger Aron Backman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!