Ica-handlaren efter branden på Coop: "Kommer behöva nyanställa"

Linus Kostet driver Ica Supermarket i Arvidsjaur ett stenkast från den nedbrunna Coop-butiken. De har märkt att de kommer att bli tvungna att skala upp försäljningen framöver. "Vi kommer att behöva nyanställa", säger han.

Linus Kostet, butikschef på Ica Supermarket Arvidsjaur, säger att man kommer att behöva anställa fler för att klara kundtrycket när Coop är borta.

Linus Kostet, butikschef på Ica Supermarket Arvidsjaur, säger att man kommer att behöva anställa fler för att klara kundtrycket när Coop är borta.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Arvidsjaur2024-05-30 08:00

När Ica Supermarket öppnade under tisdagskvällen och även under onsdagen var det rejält med folk i butiken.

– Coop var ju största matvarubutiken. Vi kommer att behöva nyanställa och skala upp, hundra procent säkert. Folk måste handla, säger Linus Kostet.

Han tycker det är tråkigt att Coop inte längre finns.

– Coop har alltid funnits och jag har många jättefina minnen från Coop. Man var barn, gick från skolan till Coop och handlade på rasten. Även om det kommer att innebära ökad försäljning så ska inte Ica kontrollera all handel på en ort. Så ska det inte vara. Det är otroligt tråkigt, säger han.

Max Lundberg är Arvidsjaurs andra Ica-handlare. Han driver Lill-Ica strax utanför Centrum. Vissa hyllor gapade bitvis redan tomma under onsdagen, men på fredag börjar de få sina första extraleveranser.

– Ja det här är utöver det vanliga. Vi har aldrig varit med om något liknande vad det är folk i butiken. Det här kommer innebära stora utmaningar.

Han tror det blir svårt att fylla hålet efter Coop.

– De har ju mer än hälften av marknaden. Vi måste ju mer än fördubbla för att täcka upp. Det är enorma utmaningar schema- och leveransmässigt, säger Max Lundberg.

Precis som Linus Kostet säger så är det här inget man gläds åt bara för att man är Ica-handlare.

– Jag känner ju stora sympatier både med kunderna och de anställda som inte har ett jobb längre. Jag tror inte vi övriga kommer kunna fylla den kostymen, säger Max Lundberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!