Varför är sommarkorten på baden dyrare i år?

Skellefteå 13 juli 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker om att morgonsimma och i år har de chockhöjt avgiften för sommarkorten med 300 kronor så att det blir 900 kronor. Jag undrar då varför? 

En dagbiljett för en vuxen person kostar 90 kronor alltså är det höjning med 30 kronor. En anna sak som också är nytt för i år är att det kostar för barn från tre år, när det har kostat för barn från sex år. Dessutom är duscharna och bastun stängda, sedan är luftlandet för barn borta. Jag förstår att man måste begränsa på grund av corona, men man behöver inte höja priset så mycket.

Idag talas det varmt om svemester och hemester och att bada är kanske det bästa en barnfamilj vet, men sommarkorten till en hel familj kan bli dyrt. Varför denna stora höjning? Ska badgästerna behöva betala förlusten av det som Corona ställer till med?
Eva

Svar direkt

Beslutet att höja priserna för badentréerna inför sommaren togs i fritidsnämnden redan den 19 december 2019. 

Fritidsnämnden hade då gjort ett budgetarbete utifrån framtida ekonomiska utmaningar och höjningar av taxa i några av våra verksamheter blev en del av de konsekvenser som nämnden tog beslut om. Att höja priser är aldrig roligt men vi måste förhålla oss till ramarna som tilldelas och agera utifrån detta.

Coronapandemin är precis som du skriver anledningen till att en del ”attraktioner” plockats bort och att omklädningsrummen stängts, det är en del av de åtgärder som vi vidtagit för att göra våra bad säkrare för er besökare.
Ja, sommarkortet blir dyrare än vad de varit tidigare, men badar man ofta är det en förmån för er som har årskort på baden och då blir det trots höjningen billigare än att köpa en dagbiljett.

Vi hoppas att vi nästa sommar kan återgå till normala erbjudanden till våra kunder.     

Joakim Wallström, ordförande fritidsnämnden


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Skellefteå

Kerstin från Svarttjärn vann storvinst – överraskades hos frisören: "Inte klokt"

Skellefteå

Lager med explosiva ämnet finns även i Skellefteå

Skellefteå

Mardrömmen i egna hemmet: ”Trodde att jag skulle dö”

Ishockey

Så ser säsongens första formationer ut i Skellefteå AIK

Nyheter

Dramat i älven: Permobil i vattnet – Otto drog upp mannen

Visa fler