Ständig oro – våldtäkter förstör tjejers liv

Västerbottens län 7 april 2021 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att våldta är inte att bete sig bra, eller har jag fel? Tjejer ska inte behöva vara rädda för att gå ut med soporna på kvällen och behöva vänta till dagen efter.

För det första: Räcker ett års fängelse? Nej! Är ett års fängelse lika mycket värt som att man har förstört en tjejs liv? Egentligen ska det inte behövas något fängelsestraff om bara männen lär sig hur man ska behandla tjejer. Jag tycker att ni föräldrar ska lära era barn när de är små, så att de förstå i tid hur man behandlar tjejer. Ingen ska få förstöra någon annans liv genom att våldta.

För det andra: Det är aldrig en tjejs fel. Visst kan vissa klä sig lätt, men det ska inte spela någon roll. Det behövs ett stopp nu! Tjejer ska kunna klä sig hur mycket eller lite de själva vill, utan att känna oro för att bli våldtagen.

För det tredje: Ur en tjejs perspektiv kan alla män vara en potentiell våldtäktsman, vilket innebär en ständig oro. Detta leder till att tjejer inte kan leva livet som de vill. Så ska de väl inte vara? Att gå med oro i kroppen en längre period kan leda till dålig psykisk hälsa.

Hur ska vi då lösa detta? Jo, straffet för våldtäkt ska höjas till livstid. Varför? En våldtäktsman har förstört en tjejs liv för alltid, då är det väl inte mer än rätt att mannen i fråga förstör sitt egna liv genom att sitta hela sitt liv i fängelse.

13-årig tjej


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Skellefteå

Anklagas för upprepade våldtäkter – svaret från 18-åringen: ”Väldigt ångerfull”

Skellefteå

Chockbeskedet om Skelleftebons misstänkta sexövergrepp: ”Drygt 50 specifika tillfällen mot samma flicka”

Skellefteå

Utredningen växer: Misstänkt våldtäktsman i Skellefteå kan ha begått fler sexbrott – nekar till gärningarna

Skellefteå

Man sitter anhållen – misstänkt för våldtäkter på kvinna

Skellefteå

17-åring åtalad för barnvåldtäkt: Inträffade i en bostad – så svarar pojken i polisförhör

Visa fler