Skellefteå lasarett fick en symbolisk tacksamhetsgåva

Personalen på Skellefteå lasarett fick ta emot den svenska flaggan som de tilldelats av stiftelsen Sveriges nationaldag.

Skellefteå 30 juni 2020 11:07

Under tisdagsmorgonen hölls det en ceremoni utanför Skellefteå lasarett där Lars Lustig tillförordnad landshövding i Västerbottens län delade ut en svensk flagga till de vårdanställda. Detta initiativ kommer ifrån stiftelsen Sveriges nationaldag, som sänker flaggor till de största sjukhusen i samtliga regioner.   

Han inledde ceremonin med ett tal där han berömde den svenska sjukvården för det fantastiska arbete som de har gjort. Sedan beskrev han också både de individuella och kollektiva stordåd som har utförts av de anställda. Och att flaggan som han delade ut skulle ses som en symbolisk gåva som visar tacksamhet för det arbete som de vårdanställda har gjort under Covid-19 pandemin. 

Sedan gav han flaggan till Janeth Lundberg som är ordförande för beredning för folk hälsa- och demokrati och tillsammans med personalen vecklade hon ut den svenska flaggan som de tilldelats. 

Lina Öström 33 år som jobbar med Covid-19 patienter på medicin tre var en av de sjuksköterskorna som var med och tog emot den svenska flaggan.

— Det känns väldigt ärofyllt och det är fint att man får uppskattning och trots att det har varit en coronapandemi så har vi jobbat på bra, säger Lina Öström. 

David Norberg 32 år, som jobbar på akuten var också med och tog emot den svenska flaggan. 

— Det känns roligt, samtidigt som det har varit slitsamt och ansträngande under coronapandemin, men det har också kommit något bra ur det, säger David Norberg.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathilda Ståhl

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Hälsa och sjukvård

Över 200 000 virusdöda i Europa

Hälsa och sjukvård

Sida ger 430 miljoner till WHO

Annons
Sponsrat innehåll

”Det frivilliga engagemanget lever!”

Hälsa och sjukvård

Ljusare läge – men nya kontakter bör undvikas

Sport

Tre Kronors trupp

Visa fler