Skellefteå kommun är som ett batteri med plus och minus

Skellefteå 10 augusti 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vår kommun är på väg att få en batterifabrik. Ett batteri har både en pluspol och en minuspol. Låt mig få reflektera något över några plus- och minuspoler i vårt samhälle. Nedanstående är inte i någon prioritetsordning.

+ Teamet runt Lorens Burman och Bengt Ivansson i Skellefteå kommun, har verkligen gjort ett bra jobb i förhandlingarna med Northvolt. Jag är övertygad om att det företaget har ställt svåra krav, men ni har engagerat er och skapat ett förtroende hos Peter Carlsson med fler inom Northvolt.

++ Martinssons trä i Bygdsiljum är värt beröm. Ni har använt era pengar till att progressivt utvecklat ert företag. Ni har vågat, ni har ansträngt er att utveckla och förbättra byggteknik och många har fått arbete i mellanbygden i vårt län.

+++ Till er som har tagit ”smällen” mot Coronaviruset. Undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, städare, ambulanspersonal med mera på lasarettet och vårdcentraler. Men även Buss-, lastbils- och taxichaufförer samt butikspersonal på livsmedel och andra samhällsnyttiga affärer och skolor. Lika så polis och räddningstjänst. Ni alla har tydligt inte tvekat på att upprätthålla samhällsfunktioner så att vi slapp kaos.

- Tidningen Norran Västerbotten har för stora foton i varje nummer. Nio spalter breda foton visar inte mer än en femspaltare. Ibland blir det ”ovidkommande” bara trycksvärta som gör att tidningen luktar och det kan vara besvärande för allergiker. Lika så tycker jag att tidningen annonserar för mycket för sina egna saker. Det är vi prenumeranter som betalar era annonser. Det känns som ni har för få journalister och fyller tidningen med det som är enkelt och material som kan köpas in.

- - Kommunens byggnationer. Jag vet att man inte har någon stadsarkitekt längre. Men med ett bussgarage som inte passade bussarna och en brandstation dit brandmännen inte vill flytta. Ett kulturhus, stort som en fabriksbyggnad mitt i stan och med höghus som är ”nertappade” här och var som vårtor i samhällsbebyggelsen. Samt den så täta byggnationen vid Viktoriabrons norra fäste. Börjar allt det här känns väldigt amatörmässigt planerat. Det liknar bussarnas turlistor förra hösten.

- - - På dödsannonser i tidningen saknar jag den ort där personen har levt. Detta är inte tidningens fel, möjligen att begravningsbyråerna kan föreslå en bättring men det är vi alla som kan ändra, om du håller med mig.

Stig Lennart Jonsson, Bureå


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Lasse Johansson hoppar in som tränare i storklubben

Ishockey

Läkarteamet om Möller och Nowick: ”Ser lovande ut”

Skellefteå

Oro för parkeringsbrist vid Anderstorp centrum

Innebandy

Dubbla världsmästaren väljer att ta en time-out

Ishockey

Ny AIK-spelare i rött när C More är på plats

Visa fler