Skellefteå buss – besinna er

Skellefteå buss har nog fått nån slags slaganfall och tror att det är bara en sak som räknas, och det är att visa upp sig.

Skellefteå kommun 28 juli 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stora tomma bussar, ofta två och två, som rusar fram på gatorna i centrala stan och retar folket ute på landsbygden som inga bussar har. 

Där är det tvärtom, där rusar de förbi på de stora vägarna långt från bebyggelsen. Och många orter har ingen bussförbindelse alls. Det känns så långt från vanligt sunt bonnförnuft som det bara går. Det stora kommunala bolaget tycks ha blivit en koloss på lerfötter. 

Förr var det många olika aktörer, med serviceinriktade chaufförer, som kände av hur och när en busslinje kunde bära sina kostnader. De var måna om varje kund. Det verkar som att busstrafiken idag bestämts av konsulter. Ja, visst kan man anlita konsulter, men deras råd måste hanteras och skötas på lokalnivå. Att reta upp medborgarna med än det ena än det andra verkar vara kommunens prioritet ett. 

Det görs så mycket positiva saker i kommunen, men så onödigt många saker som borde kunna undvikas. Maktfullkomlighet är kanske det ord som spridits inom kommunen. Kommunledningen har nog inte förstått vilka följder deras agerande medfört. Bry er inte om sunt förnuft och folkets vilja. Tjänstefolket tycks ha blivit ordentligt smittade av kommunledningens härskarteknik.

Jag hoppas verkligen att kommunledningen och Skellefteåbuss ledning besinnar sig.

Orolig Bekymrad Medborgare


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Skolskjuts – nu kräver vi rättvisa och likvärdighet

Smittspridningen i Västerbotten fortsätter öka – flest fall i Skellefteområdet: ”Rekommendationerna gäller fortfarande”

Insändare: Droghandel och bråk på busstationen – gör något

Satsning i Byske: Busstationen byggs om för fyra miljoner

Busstrafiken måste bort från parkbron – håller inte för tung trafik: ”Kommer att få alternativ färdväg”

Visa fler