Morö Backe torg - ett torg i förfall

I maj planterades det så fina penséer i krukorna på Morö Backe torg som lyste upp så fint, men i slutet av juni slutade man sköta om krukorna och blommorna började torka bort.

Skellefteå kommun 19 juli 2021 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag ringde och påtalade detta, men nästa gång jag gick förbi stod det nio tomma krukor med torkad jord i på torget. Jag ringde kommunen och talade med parkförvaltningen, de sa att det inte fanns pengar till sommarblommor.

Det känns trist med ett ödsligt stentorg här med inget grönt i sikte, men åker man ner till stadskärnan står krukorna tätt fyllda med sommarblommor. Jag anser att om inte pengarna räcker, får man dra ner på några krukor i stan så att ytterområdena också får blommor.
Det är viktigt att närmiljön är bra där folk bor, det ska väl inte vara så att ytterområdena försummas och allt ska satsas i stadskärnan.

Jag tycker att politiker och tjänstemän i kommunen ska kunna omfördela pengarna på ett bättre sätt. Nu känns det som att det ska sparas på allt: sommarblommor, hundlatriner och papperskorgar.

Jag tycker att mycket har blivit sämre i vår kommun och nu verkar det som att vi som bor utanför stadskärnan inte ens ska få sommarblommor i krukorna på torget. Man blir både ledsen och besviken det måste bli en ändring på detta nu.

Britt Marie Sandberg


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Så kan 60 nya lägenheter byggas vid mataffären på Moröhöjden

Kommunens representationsnota ökade under pandemin • Företagen som favoriseras då kommunen bjuder på mat – och de spenderar mest

Insändare: Varför ligger bråte kvar efter brand i Boliden?

Förslag om bättre wifi på Nordanåområdet: ”Många skulle uppskatta att ha picknick med Youtube eller Spotify”

Insändare: Ta bort bilen som står på kant

Visa fler