Man avled efter vattenskoterolycka i Umeå

En man i 35-årsåldern har avlidit efter en vattenskoterolycka i Umeälven i höjd med Fabriken i Umeå under lördagskvällen. Den andra personen klarade sig utan skador. Enligt uppgifter från polisen på söndag morgon ska mannen ha åkt en så kallad flyboard efter en vattenskoter.

Umeå 28 juni 2020 03:27

– Vi utreder fortfarande vad som här hänt och hoppas ha en klarare bild av olyckan under söndagsförmiddagen, säger Niclas Forsslund, RLC-befäl vid polisen region Nord.

Olyckan med vattenskotrarna inträffade strax före 21-tiden på lördagskvällen. Ett par enheter från räddningstjänsten, som innan dess hade varit på skogsbranden i Grössjön, omdirigerades till platsen för krocken mellan vattenskotrarna.

En ambulans var också snabbt framme vid platsen för att ta hand om den skadade föraren. Förarna ska ha plockats upp av en båt som tog alla inblandade i land.

Det var länge oklart hur det hade gått för den skadade mannen, som var i 35-årsåldern, men klockan 00.55 gick polisen ut på sin hemsida och bekräftade att mannen hade avlidit av sina skador.

– Anhöriga är underrättade och en utredning om vad som har hänt pågår, skriver RLC-befäl Niclas Forsslund på polisens hemsida och som också hoppas kunna presentera fler uppgifter under söndagen när vittnen har hörts.

Uppdatering söndag klockan 07.40:

Polisen går nu ut med uppgiften att den avlidne mannen åkt en så kallad flyboard efter en vattenskoter.

Flyboarden och vattenskotrarna är tagna i beslag för teknisk undersökning. Polisen kommer att utreda vad som orsakade olyckan. I nuläget finns ingen misstänkt.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas under dagen.

Polisen skriver på lördagsmorgonen på sin hemsida att den avlidne mannen är i 35-årsåldern. Enligt tidigare uppgifter ska han ha varit yngre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Tjärnberg
Mattias Wennberg/VK

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Olyckor, katastrofer

Ett år efter dödsolyckan – klubben flyger igen: ”Emotionellt har det varit väldigt tufft”

Olyckor, katastrofer

"Olyckan präglade hela staden"

Skellefteå

Efter mopedgängets provokationer i Skellefteå: 17-åring åtalas för brott

Skellefteå

I natt: Drograttfyllerist orsakade olycka söder om Skellefteå

Norsjö kommun

Körde i diket nära Kusfors – smet från platsen

Visa fler