LAN-spel samlade in 30 000 kronor till sjukvården

I helgen hölls ett World of Warcraft-LAN i Halmstad i syfte att samla in pengar till sjukvården och kampen mot coronapandemin.

Under helgen hölls ett LAN-event i Halmstad för att samla in pengar till Läkare utan gränser. Insamlingen gav drygt 30 000 kronor. Alexander Kågström från Skellefteå var en av de tjugo deltagarna.

Under helgen hölls ett LAN-event i Halmstad för att samla in pengar till Läkare utan gränser. Insamlingen gav drygt 30 000 kronor. Alexander Kågström från Skellefteå var en av de tjugo deltagarna.

Foto: Privat

Nyheter2020-07-01 13:00

Från laget Impale, som är topprankade på spelservern Noggenfogger, deltog 110 personer från hela landet. På grund av de omständigheter som råder och smittspridningsrisken så var deltagarantalet på Grand hotell i Halmstad, begränsat till 20 personer. Övriga var med och spelade online. Från Västerbotten deltog Alexander Kågström, alias Skuggfisk, från Skellefteå. 

– Jag och Norrbottens lagspelare Christoffer, Tussan, Bohlin från Luleå, bilade ner tillsammans. Vi har ofta spelat ihop men aldrig träffats i verkligheten. Det gick jättebra, säger Alexander och fortsätter.

– Det känns bra att vara delaktig i att samla in pengar till välgörenhet samtidigt som jag har lärt känna många likasinnade. Vi har spelat och haft jättekul. Dessutom är Halmstad en mysig stad. Jag deltar gärna på fler event i framtiden, säger Alexander Kågström.

Initiativtagaren Niklas Edman som var nöjd med arrangemanget berättar.

– Insamlingen gick till att stödja hjälporganisationen Läkare utan gränser och kampen mot coronapandemin. Vi hade satt en gräns på 25 000 och fick in drygt 30 000 kronor. Det blev verkligen lyckat. Vi har haft kul och arrangemanget blev obeskrivligt bra. Spelet live-streamades så alla kunde följa med. Då donationerna kom in så jublade både spelarna och hotellpersonalen. Det är roligt att E-sporten kan bidra till den här formen av välgörenhet i kampen mot covid-19. Tillsammans är vi starka, avslutar Niklas Edman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!