Epa-traktorerna förstör vår nattsömn

Insändarskribentens familj har svårt att sova på grund av EPA-traktorerna.

Insändarskribentens familj har svårt att sova på grund av EPA-traktorerna.

Foto: Tomas Oneborg

Insändare2020-07-29 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag hör mitt barn dra ett djupt andetag och hon vaknar till för fjärde gången i natt på grund av buller från en EPA-traktor. Det är tisdag och klockan är 22.28.

Vissa nätter vaknar mitt barn bara till en gång och andra uppemot fem. Vår nattsömn styrs av ungdomar och deras EPA-traktorer, beroende på var de väljer att köra och hur hög musik de spelar.

Ungdomarna visar ingen förståelse för kritiken mot deras fritidsintresse och kommunen hänvisar till polisen. Polisen meddelar att de inte hinner med lilla Norsjö, de har enbart kapacitet att hjälpa på större orter. Polisen pratar om föräldraansvar. Ja, det är självklart och också enligt lagens mening. Fast de föräldrar som skulle behöva bry sig och agera kring sina ungdomars ”körvanor” gör bevisligen inte det. Så det verkar inte finnas någon som vill eller har möjlighet att lösa detta problem.

Påverkan på hälsan och utveckling i och med störd nattsömn är inte acceptabelt, så vår familj har två val ser jag det som:

1. flytta långt in i skogen (vilket vi troligtvis inte skulle trivas med)
2. Flytta till en större stad som polisen ”hinner med” (vilket skulle kännas ledsamt, men kanske nödvändigt, då världens bästa (var)dag finns i Norsjö men inte världens bästa nätter.
Uppgiven Norsjöbo