Dottern Malin: ”Vi vill bara att mamma ska hittas”

De senaste dagarna har varit fulla av ovisshet för Malin Hällberg och hennes familj. Sedan i lördags saknas mamma Carola, 53 år, och sedan dess pågår sökningar i Boviken med omnejd.

Dottern Malin Hällberg och hennes familj är oroliga över vad som hänt mamma Carola som saknas sedan i lördags.

Dottern Malin Hällberg och hennes familj är oroliga över vad som hänt mamma Carola som saknas sedan i lördags.

Foto: Privat

Skellefteå2020-12-15 18:00

– Första natten var pappa, min syster och våra sambor ute och sökte i terrängen och vi fortsätter söka dag och natt, berättar Malin Hällberg.

Hur går tankarna?

– Man undrar ju vad som hänt henne. I går fick vi höra att hon kan ha setts gående längs E4 i riktning mot hundkappbanan och då tändes ett hopp, även om det här ska ha varit i lördags. Polisen och Missing People har sökt av leder i skogen i närheten men vi vet ju inte säkert om det var hon som sågs, så man söker ju även på andra håll.

När hade du senast kontakt med henne?

– Vi sågs i fredags kväll men andra i familjen träffade henne i lördags. Sedan har vi inte hört något från henne.

Finns det något mer du kan berätta om henne?

– Ja, hon har svårt att gå så jag tycker inte att hon kan ha gått så långt ifrån där bilen hittades. I perioder har hon mått dåligt och det kan tänkas att hon är förvirrad, men när hon mår bra är hon världens snällaste och mest omtänksamma person och vi vill bara att hon ska hittas.


Det senaste spåret av Carola är att bilen hittats på en lägda i Boviken. Polisen har sökt efter henne sedan i söndags och under måndagen deltog hundratals personer i Missing Peoples sökande, som fortsatte på tisdagen. Många har även engagerat sig på Facebook och på andra sätt försökt sprida informationen.

Vad säger ni om engagemanget?

– Det är helt otroligt! Vi är så oändligt tacksamma när vi ser all medmänsklighet. Vi hoppas bara att folk fortsätter söka, att de inte ger upp. Även om det gått några dagar och hoppet om att finna henne vid liv minskar så kommer vi att fortsätta, säger Malin Hällberg.

– Både polisen och Missing People gör ett jättebra jobb och vi hoppas att alla som har möjlighet hör av sig till Missing People och hjälper till så att vi kan söka av ett så stort område som möjligt. Vi anhöriga vill att alla som bor i Kåge-området och Skellefteå kollar alla utrymmen i sina uthus. Det gäller även dem som har sommarstugor i trakten av Kåge, Boviken, Fällbäcken, Bjässviken och Skellefteå.

Läs Malins känslosamma brev här: "Snälla mamma kom hem – vi älskar dig precis som du är”

Polisen vill ha tips

Polisen önskar fortsatta iakttagelser och tips från allmänheten. Har du sett Carola eller har tips om var hon kan vara? Vid pågående iakttagelse ring telefonnummer 112. Vid tidigare iakttagelser eller andra tips ring 114 14. 

Läs här för mer information om Missing Peoples sökinsatser.

Signalement

Hon heter Carola i tilltalsnamn, är 53 år gammal, har kort mellanbrunt hår och är 162 cm lång. Hon hade vid försvinnandet en svart, halvlång vinterjacka, grå gympaskor och eventuellt har hon med sig en krycka. 

Karta: Boviken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!