Bidragsfusk — våra riksdagsvalda då?

Skellefteå 31 juli 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Moderater från hela landet ger sig gärna in i debatten om bidragsfusk bland samhällets bottenskikt, inga motåtgärder, inga straff och ingen övervakning är för kraftfull när det gäller att stävja denna brottslighet. 

Nu senast diskuterad i en debattartikel i Expressen som handlar om personer som i kriminellt syfte är folkbokförda på fel adress. Och just den infallsvinkeln är rätt intressant. Hur var det nu med våra folkvalda riksdagsmän? En ytlig granskning visade att våra folkvalda fuskade friskt med just folkbokföringen och att personer från Moderaterna, men även andra partier, fuskade med riksdagens bidrag genom att ljuga och fiffla med sina bostadsuppgifter. Ingen där blev åtalad eller fälld för bidragsbrott så vitt jag vet, jag har heller inget minne av att ordet kriminell användes för att beskriva dessa fuskare.

Jag tycker att fiffel och fusk ska stävjas på alla nivåer, men vi kan inte ha flera standarder. De krafttag och den övervakning som Moderaterna efterlyser ska naturligtvis gälla i alla samhällsskikt.
Ulf Larsson, Skellefteå


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Skellefteå

Flera förfrågningar på campingar efter norska beslutet

Skellefteå

Värst av alla – här är hans nya brott: ”Är en konstant fara”

Fotboll

Morön tappar en spelare inför omstarten: "Nu får andra kliva fram"

Skellefteå

Lättar på restriktionerna – mer tid och fler besökare tillåts i livets slutskede

Fotboll

Sunnanå agerar efter mardrömsstarten – plockar in två utländska spetsspelare

Visa fler