Behåll de vanor som ni har skapat under coronapandemin

Skellefteå 31 juli 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utifrån den nya vardagen som blivit i och med Corona har nya vanor skapats då vi fått dra ner på aktiviteter, konsumtion och resor. 

Detta har gjort att klimatet har förbättrats med mindre utsläpp och att djuren har kunnat leva mer utifrån sina behov. Denna nya vardag har även gett oss människor ett andrum att fundera över vad som skapar mening i våra liv. Är det att stressa och skjutsa till aktiviteter? Slänga ihop halvfabrikat till middagen och knappt hinna sitta ner och äta tillsammans? Är det värt att spara ihop en massa pengar för en veckas utlandssemester då man knappt hinner andas i vardagen? Eller att shoppa massa prylar och kläder bara för att grannen har dem?

Alla dessa gamla vanor som vi nu under corona har fått ge avkall på har minskat klimatpåverkan och är bra för vår egen hälsa. Så känner du dig bekymrad över hur dina barn eller framtida generationer kommer att påverkas av klimatförändringarna, fortsätt då att leva efter de vanor som skapats under coronapandemin så har vi en chans att ge barnen den framtiden som de förtjänar.
Omställning ger ökad livskvalité och mening!


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Skellefteå

Flera förfrågningar på campingar efter norska beslutet

Skellefteå

Värst av alla – här är hans nya brott: ”Är en konstant fara”

Fotboll

Morön tappar en spelare inför omstarten: "Nu får andra kliva fram"

Skellefteå

Lättar på restriktionerna – mer tid och fler besökare tillåts i livets slutskede

Fotboll

Tuff motståndare väntar för Myckle: ”Skulle kunna spela högre upp”

Visa fler