Ät av skolmaten och få högre betyg

Skellefteå 29 juni 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För det första vill jag att människor ska börja äta av skolmaten.

Människor förstår inte hur lite energi man får av att bara äta en macka. Att bara äta en macka till lunch innebär också att man inte orkar hela skoldagen heller. Men om eleverna började äta av skolmaten skulle de kanske få högre betyg och det skulle kunna innebära att Byskeskolan skulle få ett högre betygsgenomsnitt. Samtidigt som Byskeskolanselever skulle få högre meriter.

Jag vill också att man ska börja äta frukost hemma innan man åker till skolan för att när man sitter på bussen på väg till skolan så är det jättemånga som säger att de är hungriga eller törstiga. De som inte äter av skolmaten brukar istället gå till caféet och köpa en macka för 10 kronor. Varför tar man en macka i caféet istället för att gå och ta näringsrik mat i matsalen?

Vad kan skolan göra då?

På Byskeskolan har eleverna på mellan- och lågstadiet fått rösta fram sina favoritmaträtter som kommer att lagas på Byskeskolan. De favoritmaträtterna som röstades fram var “chicken nuggets” och tacos. Maträtten tacos lagades redan innan röstningen men det gjorde inte “chicken nuggets”, men nu lagas den. Och att eleverna får rösta fram sina favoritmaträtter kan vara ett bra sätt till att få fler elever att börja äta av skolmaten. Jag tycker också att de borde höja priset på mackorna i caféet till 15 kronor, för det kanske får fler elever att äta av skolmaten. 

Elev Byskeskolan


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Skellefteå

Efter mopedgängets provokationer i Skellefteå: 17-åring åtalas för brott

Skellefteå

I natt: Drograttfyllerist orsakade olycka söder om Skellefteå

Skellefteå

Skelleftebo frihetsberövad – igen: Dömdes för fyra fall av misshandel för två veckor sedan

Innebandy

Lisa Ellonen: ”Rätt sugen på att spela”

Skellefteå

Kvinna anhållen – misstänkt för grovt olaga hot

Visa fler